srijeda, 16. ožujka 2011.

Untitled

Promatrajući muške cipele, nerijetko možemo dobiti dojam nekakve strogoće i ozbiljnosti. Razlog tome je vjerojatno taj, što ih mnogi muškarci koriste samo u situacijama koje to jednostavno od njih očekuju, a nemoguće ih je zamjeniti adekvatnom alternativom. U poslovnom svijetu vrijedi izreka „Odjelo čini čovjeka“, dakako, većina bi se složila kako je ono što nosimo upravo preslika onog što osjećamo, odjelo nas oblikuje i ostavlja najbitniji prvi dojam prilikom stupanja u kontakt s novim ljudima. Pravila diktiraju da u poslu „plešemo“ po već ustaljenim normama tj. zahtjevima nadređenih. Tako su dakle, svoje mjesto u ormarima morale zauzeti muške cipele, kao neizbježan dio njihove garderobe.

Cipele_lacoste_sanson

 

Često ste na poslovnim sastancima i ručkovima?

Kako bi izbor cipela, muškarcima što više olakšali, odabir se proteže od sportskih cipela, preko gležnjača, čak i muških čizama, mokasinka, do onih svečanih. Ako Vašu poslovnu rutinu oblikuje dinamičnost i užurbanost dnevnog ritma, vaš će najbolji izbor biti casual cipele za svakodnevno nošenje. Često ste na poslovnim sastancima i ručkovima? U tom slučaju strogoći oblikovanja cipela, nećete se moći riješiti. Danas su takve muške cipele izrađene od skupocijenih materijala, često nas podsjećajući i na ženske, zbog oblika koje dostižu, ali i mnogih svjetlećih detalja koje sadrže. No, takva su moderna pravila visoko kvalificiranih svjetskih brendova, prema kojima su se muškarci primorani ravnati.

Cipele_sanson_kc

 

Klasičan model muških cipela

Za razliku od starijih generacija muškaraca, oni mlađi, klasičan model muških cipela, zaobilaze u širokom luku, zamjenjujući ih svakako udobnijom alternativom- tenisicama. No, valja naglasiti, kako su mnogim ženama upravo cipele simbol muževnosti, time muškarce smatrajući elegantnijima i profinjenjima. Razlog tome je što dolaze u kombinaciji s odjelima, što je već odavna poznato kao simbol iznimne privlačnosti ženama.

Nema komentara:

Objavi komentar