srijeda, 11. veljače 2015.

Optimizacija stranica – bitne su ključne riječi

Za početak kažimo nekoliko osnova – optimizacija stranica u engleskom jeziku upotrebljava skraćenicu SEO, što znači „search engine optimization“. Ona se upotrebljava za Internet stranice, te njihovo pozicioniranje u tražilicama kao što su Google, Yahoo i druge slične. Kako bih neka stranica stajala što više u tražilicama, potrebno je, da se Googlu i ostalima „sviđa“, to znači, da je kvalitetno napravljena, te da sadrži mnoge druge stvari, koje su bitne za to. Neke od ključnih stvari su na primjer odabir domene, koja bih morala biti što jednostavnija i bliža cijelom sadržaju stranice, nakon toga je ovdje sama izrada stranica, koja mora biti kvalitetna, pa prikazivanje slika i njihovo ime, koje nose i još puno drugih stvari, preko kojih Google i ostali odrede na koju ćete poziciju u tražilicama biti uvršteni.


 Jer se stvari svakog dana mijenjanju, a pogotovo na internetu, tako je to i kod optimizacija stranica za tražilice. Tako na primjer kod Googla daju u javnost svake toliko kakav video, koji vlasnicima stranica pokaže, kako moraju te stvari raditi. Tako su na primjer u prošlosti bile jako bitne ključne riječi, koje su bile upisane na stranici, a danas se govori, da tome više nije tako. Ali zašto ih ne bi upisali, ako vam stranica to dopušta – štetiti vam te stvari sigurno ne mogu. Ako pak smo već kod toga, kako bitne su ključne riječi, onda su one sigurno jako bitne u sadržaju, kojeg imate na stranici – ako je na primjer vaša stranica o tenisicama, onda je sigurno, da se ta riječi pojavljuje u stranici u sadržaju – tako će Google i ostali vidjeti, koja je vaša glavna riječ i po njoj vas uvrstiti visoko.


 Za kraj recimo još samo to, da nikada ne radite samo na jednoj stvari, uvijek se posvetite mnogim stvarima na vašoj stranici i testirajte – nitko naime ne zna, kako izgleda Google algoritam i ostali algoritmi, preko kojih se izračunavaju pozicije u tražilicama. Sami budite gradnik svog znanja, te radite ono, što vidite da funkcionira, te da vas uvrštava visoko – najbolja je vlastita pamet, pa ako je imate, zašto je ne bih upotrebljavali.

Više o tom

Nema komentara:

Objavi komentar