srijeda, 15. srpnja 2015.

Kakva odjeća i oprema je potrebna za „trail trčanje“?

Ako se barem malo krećete u krugovima ljudi, koji se bave trčanjem, prije ili kasnije ćete ćuti za izraz „trail trčanje“. U takvoj situaciji ćete se sigurno pitati, što za neko čudo je to došlo u našu zemlju? Ali nemojte se bojati, nije to nikakvo čudo, to je obično trčanje, možda ste ga i vi već nekad prakticirali – to je trčanje po brežuljcima, po šumama, preko potoka, pa možda čak i u planinama – znači, svuda tamo, gdje nema pločnika, gdje nema baš puno ljudi, a već možete sresti kojeg planinara.



Sad, kad to znate, sigurno se vam čini zanimljivim, ali pazite – za takvo trčanje potrebna vam je posebna odjeća i sportska oprema, kako bih što jednostavnije mogli preči sve te putove, skokove i brežuljke! Kad jednom dođete u situaciju, da ste počeli trčati po takvim raznolikim putovima, prije ili kasnije ćete saznati, da vam tamo treba neka druga oprema za trčanje, kao što vam treba na primjer na atletskom stadionu ili na primjer na kakvim travnatim terenima. Kao prvo, jako je bitno, da za takve malo divlje terene odaberete malo jače, čvršće tenisice, koje su nekoliko stabilnije, koje imaju nešto deblji potplat i slično – sve to će vam koristiti, kad ćete trčati po kamenju, lišću i sličnome! Naravno, pored obuće, ovdje je i odjeća, koja se preporučuje za takve terene – obučeni budite uvijek kvalitetno, zaštitite noge od kakvog granja, i na sebi nosite kakve torbe sa dodatnim stvarima – sve to vam može jako puno koristiti.

Ako se sada pitate, što će vam torba na trčanju, onda je ovdje obrazloženje – kad ste jednom u šumi, možda čak u nekim planinama, između potoka i granja, brzo vam se može desiti, da ćete biti mokri, poderani, uništeni – u takvim situacijama je jako bitno, da sa sobom nosite stvari, da bih se mogli presvući – a naravno, za nešto takvo je idealno rješenje torba za trčanje, u koju možete staviti puno toga, pa i kakav napitak, koji će vam koristiti, ako budete žedni i dehidrirani!

http://www.tenisice.hr/infoportal/kategorija/trcanje/pocetak-sezone-trcanja.html

Nema komentara:

Objavi komentar