utorak, 22. ožujka 2016.

Snijeg se rastopio, na red dolazi trčanje

Zima, doba godine, kada je vani jako hladno, kada vani jako često puše vjetar, svugdje ima snijega i mrak padne jako brzo. Pored ovoga je zima vrijeme, kada mnogi od vas pospreme svoje tenisice za trčanje u ormare i radije od dobrog treninga, legnu na kauč i pogledaju kakav film. Ali prije ili kasnije sve to prođe - zima više nije zima, vani postaje sve toplije, a to znači, da čete bez problema moči opet na noge staviti pospremljene tenisice i otići u prirodu, da bi uživali uz lagani korak - to je to, što mnogi čekaju.



Kad čete opet početi sa treninzima trčanja, uradite to polako. Ako ste u zimskim danima izležavali na kauču, onda nemojte sada odmah prvi dan navaliti kao mala djeca. Za početak odite možda koji dan ili dva samo na kakvu šetnju, nakon toga počnite ubrzavati korak, dok nakon mjesec dana ne dođete u staru formu, u kojoj ste bili prije početka hladnih dana. Kad se vam forma vrati, onda možete na ruke staviti i kakav kvalitetan sat, koji će pratiti koliko ste prošli, koliko vremena trenirali i koliko kalorija izgubili.


Naravno, da bi vaši treninzi bili što bolji i kvalitetniji, neće vam biti dovoljan samo mjesec dana laganice i sat na ruci - trebate još kakve tenisice, ako su vam stare uništene, pored toga ne zaboravite na majice, u kojima ćete se osjećati dobro i ostale opreme, koja vam je uvijek bila potrebna za kvalitetan trening. Kad čete na kraju sve to zbrojiti i potegnuti crtu, na početku proljeća već ćete biti u formi i moći ćete raditi vrhunske treninge, sa kojima ćete i na utrkama konkurirati najboljima. Nema veze, kakvi su vam rezultati, uvijek uživajte u svemu što radite i zaboravite na sat na ruci, najvažnije je rekreacija!

Nema komentara:

Objavi komentar