subota, 8. travnja 2017.

Razmazite se dodatnim uslugama u termama

Terme, osim što nude veliki izbor bazena, nude i brojne druge usluge. Mnogi čak niti ne znaju za te usluge, već dolaze u terme isključivo zbog kupanja. Ali s druge strane, mnogi su, nakon što su iskušali neke dodatne usluge, postali njihovi stalni korisnici.

Dodatne usluge u termama

U usluge koje se sve češće vežu uz terme spada i wellness. Wellness je zapravo naziv za nekoliko različitih usluga kojima je cilj opustiti tijelo. Mnogi se odlučuju upravo za masaže kojima je cilj opustiti tijelo nakon svih napora kojima je bilo izloženo. Postoji nekoliko različitih vrsta masaža, od klasičnih, tajlandskih i slično. Ukoliko niste nikad bili na masaži, pokušjte prvo s nekom klasičnom masažom, a ukoliko vam se svidi, kasnije možete probati i neke druge, egzotičnije masaže. Želite li drugačiju vrstu opuštanja koja istodobno pozitivno utječe na tijelo, možete se odlučiti za boravak u nekoj sauni. Boravkom u sauni će se drastično povisiti temperatura tijela, no znojenjem ćete istodobno izbaciti mnogo štetnih tvari iz organizma. Žene će posebno uživati u raznim kozmetičkim tretmanima koji se nude u određenim termama. Bilo da se radi o pedikuri, manikuri ili nećem trećem, žene uvijek vole izgledati lijepo i prepustiti se u ruke stručnjaku.

Terme u prošlosti i danas

Terme su nekad izgledale bitno drugačije nego danas. Radilo se uglavnom o bazenima pravilnih oblika, a osnovna namjena termi bila je druženje ljudi te održavanje poslovnih sastanaka i slično. Danas je situacija itekako promijenjena. Terme su namijenjene zabavi i stalno se dodaju novi sadržaji kojima je cilj privući nove goste. Isto tako, danas je nezamislivo da bi se u termama održavali poslovni sastanci i slično. Neke terme danas ipak pokušavaju zadržati neke stvari iz prošlih vremena, no to se uglavnom odnosi na uređenje interijera, dok je funkcionalnost termi ipak u prvom planu.

Terme Zreče, Slovenija

Nema komentara:

Objavi komentar