nedjelja, 16. travnja 2017.

Sve više turista uživa u skijanju u Sloveniji

Skijanje danas ima sve više poklonika. Mnogo je onih koji prvi put odu na skijanje, nauče skijati i odlazak na skijanje im postane obavezan svake godine. Destinacija za skijanje u Europi ima nekoliko i uglavnom su se kao zanimljiva odredišta isticala Francuska, Austrija, Švicarska. No, sve više se tim destinacija dodaje i Slovenija.

Što Slovenija može ponuditi skijašima?

Mnogim turistima koji žive blizu Slovenije, skijanje u Sloveniji nudi puno više nego odlazak u neke druge zemlje. Prije svega, mnogima je upravo udaljenost do skijališta vrlo važno, odnosno mnogo je onih koji ne žele jako dugo putovati do svog odredišta. Brojna skijališta u Sloveniji su odlično povezana, a isto tako, do većine skijališta možete doći osobnim automobilom. S druge strane, skijanje u Sloveniji nudi gotovo istu razinu usluge kao i neka puno razvikanija skijališta u inozemstvu, ali po pristupačnijim cijenama. Činjenica je da mnogi još uvijek smatraju da je skijanje vrlo skup sport i da je dostupno samo onima koji si to mogu priuštiti. To je vjerojatno i istina, ako pogledate cijene koje vrijede u nekim većim, poznatijim skijalištima. No, skijanje u Sloveniji bit će potpuno drugačije iskustvo i dobrim planirenjem, neće vas stajati puno više nego nego neko ljetovanje.

Planiranje troškova

Uštedu na skijanju u Sloveniji ćete ostvariti ako na vrijeme sve rezervirate i planirate troškove unaprijed. Smještaj možete potražiti u nekom apartmanu koji nude privatni iznajmljivači i proći puno jeftinije nego boravkom u hotelu. Planirate li ostati više dana, svakako kupite višednevnu skijašku kartu jer ćete tako više uštedjete nego kupovinom pojedinačnih skijaških karata svaki dan. Što se tiče skijaške opreme, planirate li odlaziti na skijanje gotovo svake godine, onda je bolja opcija kupovanje opreme nego najam. Iako je to poveliki trošak u početku, zasigurno će vam se isplatiti jer nećete svaki put morati plaćati najam opreme.

www.rogla.eu/hr/sto-ciniti/zimi/skijanje-i-daskanje

Skijanje u Sloveniji

Nema komentara:

Objavi komentar