subota, 10. lipnja 2017.

Slovenija je odlična za vikend skijaške izlete

Mnogi skijaši iz država susjeda, obožavaju iskoristiti slobodno vrijeme za vikend za skijanje u Sloveniji. Hrvatima je Slovenija vrlo zanimljiva destinacija jer bez obzira na kojem graničnom prijelazu ušli u Sloveniju, možete relativno brzo doći do nekog skijališta.

Ostale prednosti vikend skijanja u Sloveniji

Osim što je velika prednost odlaska na vikend u Sloveniju sama udaljenost, skijanje u Sloveniji ima još neke prednosti u odnosu na druge države. Skijanje u Sloveniji još uvijek nije toliko razvikano kao skijanje u nekim drugim državama, poput Austrije ili Francuske. To znači da će vaše skijanje u Sloveniji proteći uz puno manje gužve na skijalištima što je česti problem na nekim drugim mjestima. Puno je ugodnije skijati stazama na kojima nema puno skijaša da morate stalno paziti da se u nekog ne zabijete. A slična stvar je i sa korištenjem žičara i sjedežnica kada znate da nećete dugo morati čekati u redu. Skijanje u Sloveniji je zbog raznolikosti staza omogućeno i početnicima i naprednim skijašima. Većina skijališta sadrži neke jednostavnije staze kojima se mogu spuštati oni koji nisu toliko sigurni u svoje skijaško znanje, ali i one zahtjevne staze namijenjene naprednim skijašima.

Ostale skijaške discipline

Skijanje u Sloveniji ne mora se nužno sastojati samo od spuštanja po raznim stazama jer Slovenija nudi i puno više. Mnogi su se u Sloveniji prvi puta okušali u skijaškom trčanju i zaljubili se u taj sport. Jedno od skijališta koje nudi odlične staze za skijaško tračanje je Kranjska Gora. Čak i ako vam se skijaško trčanje ne sviđa na prvi pogled i ne čini dovoljno atraktivnim, dajte mu priliku i okušajte se u tom sportu. Iako djeluje jednostavno, potrebno je dosta kondicije da biste savladali određenu dionicu te mnogima skijaško trčanje postane odlična alternativa skijanju. A budući na Kranjska Gora nudi staze i za skijanje i skijaško trčanje, odličan je izbor za one koji na odmoru žele oboje.

skijanje u sloveniji

Nema komentara:

Objavi komentar