nedjelja, 18. lipnja 2017.

Uživajte u mnogo kilometara staza na Pohorju

Kada je riječ o ukupnoj dužini staza, Mariborsko Pohorje je najveće skijalište u Sloveniji. Posjeduje ukupno čak 64 km staza što bi trebalo biti i više nego dovoljno i za one najzahtjevnije.

Osnovne značajke

Skijanje na Pohorju omogućeno je na skijaškim stazama koje se protežu između 325 i 1327 m nadmorske visine. Najveći broj staza namijenjen je početnicima i onima s nešto više iskustva, ali čak i oni profesionalni skijaši trebali bi pronaći dovoljno izazovne staze. Mnogima je skijanje na Pohorju omiljena destinacija zbog odlične prometne povezanosti. Maribor se nalazi vrlo blizu, a čak i ako ne želite automobilom do skijališta, možete se koristiti javnim prijevozom. Naime, iz Maribora je dostupan autobus javnog gradskog prijevoza koji će vas odvesti do skijališta. Za jednostavan prijevoz po skijalištu brine se čak 20 žičara. Za one koji vole noćno skijanje, zanimljiva će biti i informacija da Pohorje, od svih slovenskih skijališta, nudi najdužu stazu namijenjenu upravo noćnom skijanju. Duž cijele staze postavljeni su reflektori kako biste imali dovoljno osvjetljenja dok se spuštate niz stazu. Skijanje na Pohorju će biti i prekrasno iskustvo zbog okoliša. Naime, ovo skijalište je okruženo šumom pa ćete tijekom skijanja uživati u pogledu na prekrasne okolne šume. Skijanje na Pohorju omiljeno je skijašima iz Hrvatske, pogotovo onima sa sjevera. Iz Zagreba do Pohorja ima tek nešto više od 100 km pa mnogi odlaze u Pohorje i na jednodnevne skijaške izlete.

Domaćin skijaške utrke

O popularnosti Pohorja govori i činjenica da se tamo svake godine održava i tradicionalna utrka "Zlatna lisica". Riječ je o utrci Svjetskog kupa za skijašice u slalomu i veleslalomu. Ova utrka održava se na stazi Radvanje koja je u to vrijeme zatvorena za ostale skijaše. No, sve preostalo vrijeme, možete slobodno skijati po toj stazi i iz prve ruke iskusiti kako se osjećaju natjecatelji dok skijaju po toj stazi.

https://www.rogla.eu/hr/sto-ciniti/zimi/skijanje-i-daskanje

skijanje - Pohorje

Nema komentara:

Objavi komentar