srijeda, 4. listopada 2017.

Biciklističke staze mogu utjecati na porast turizma

Mnogi gradovi, a pogotovo oni koje svake godine posjećuje veliki broj turista, shvatili su da biciklističke staze itekako mogu utjecati na porast turizma. A nekim gradovima, koje najveće prihode godišnje ostvaruju upravo od turizma, ta činjenica je vrlo bitna.

Biciklističke staze i turizam

Turizam je u mnogim gradovima pa čak i državama, postao glavna grana kada je u pitanju godišnji prihod. Poneki gradovi se mogu pohvaliti velikim brojem turista tijekom cijele godine, dok su u nekim gradovima ljeto, zima ili neko drugo godišnje doba najatraktivniji turistima. A turisti i potrebe turista se također mijenjaju. Turisti danas zahtijevaju sve više, traže sve zanimljivije načine za zabavu. A isto tako, mnogo je turista koji su ujedno i veliki ljubitelji biciklizma i traže destinacije koje će moći jednostavno obići biciklom. Iako se većina destinacija može obići bicikom vozeći po cesti, mnogi biciklisti se ipak osjećaju puno sigurnije vožnjom po označenim bciklističkim stazama. I zbog toga, kod nekih će biciklističke staze u nekom gradu biti razlog za posjet upravo tom gradu.

Mogućnost iznajmljivanja bicikla

Još jedna stvar koji mnogi gradovi zanemaruju kada je u pitanju turizam je mogućnost iznajmljivanja bicikla. Naime, postoje dvije skupine turista koji vole biciklizam koji posjećuju neki grad. Jednu skupinu čine oni koji svoj bicikl dovoze sa sobom i koriste svoj bicikl za vožnju. Ali postoji i ona druga skupina koja posjećuje neki grad bez svog bicikla. Oni u tom slučaju traže mjesto gdje ga mogu iznajmiti. U nekim gradovima, nažalost, još uvijek se bicikli iznajmljuju na vrlo malo lokacija pa turisti izgube volje za bicikliranjem, kad moraju potrošiti puno vremena da dođu do bicikla. Takve situacije bi se trebale izbjeći, pogotovo kada je riječ o nekim poznatijim lokacijama u gradu do kojih se može doći biciklom. Kod tih lokacija bi turisti uvijek morali imati mogućnost iznajmljivanja bicikla.

https://www.rogla.eu/hr/sto-ciniti/ljeti/biciklizam

Nema komentara:

Objavi komentar