utorak, 17. travnja 2018.

Auto radio za puno zabave u automobilu

Današnji automobili prepuni su raznih dodataka koji olakšavaju vožnju i čine je sigurnijom. Neki dodaci nisu vidljivi i nalaze se unutar automobila te te nas čine sigurnim pri vožnji. Drugi pak dodaci nalaze se u automobilu i mnoge stvari nam čine jednostavnijima te su duže vožnje puno ugodnije. Jedan od takvih dodataka je i auto radio.

Auto radio za puno zabave u automobilu

Dio serijske opreme

Auto radio je danas postao dio serijske opreme svakog automobila. A jedina razlika je u modelu. Auto radio dostupan je u mnogo različitih modela, od onih najosnovnijih pa do onih vrlo naprednih sustava. Najjednostavnija opcija je auto radio koji možete koristiti isključivo za slušanje radio stanica. Riječ je o najjeftinijem modelu i uglavnom se ugrađuje u automobile niže klase. Nešto napredniji model je onaj koji posjeduje i CD pogon, odnosno mogućnost slušanja glazbe s CD-a. Razvoj tehnologije nije zaobišao ni dodatke u automobilu, kao što je auto radio. Tako noviji modeli posjeduju i USB utor kako bi se na njih mogli spojiti USB uređaji. A to je odlična mogućnost za one koji imaju arhivu glazbe u digitalnom obliku. Na jedan USB uređaj tako može stati puno više glazbe nego na CD te je to razlog što je ta mogućnost postala izrazito raširena. Upravo zbog toga, iako danas mnogo auto radija dolazi i s CD pogonom i USB utorom, većina zbog praktičnosti sluša glazbu samo putem USB uređaja.

Vrh ponude za auto radio

Kada je riječ o modelima auto radija koji spadaju u sam vrh ponude, onda treba spomenuti velike sustave koji se danas ugrađuju u automobile. Oni nerijetko sadrže velike zaslone te često i mogućnost upravljanja dodirom. Osim same funkcije slušanja radio programa i puštanja glazbe putem CD pogona i USB uređaja, ovakvi sustavi često nude i brojne druge opcije, kao što su navigacija, gledanje video zapisa te brojne druge zanimljive mogućnosti.


Nema komentara:

Objavi komentar