utorak, 15. lipnja 2021.

Veličina putnih torbi kao važan podatak

Kada govorimo o putnim torbama njihova veličina je vrlo važna. Naime, veličina putne torbe koja vam je potrebna određuje se s obzirom na to koliko dana će trajati vaše putovanje, ali i koja je sezona jer znamo da su odjeća i obuća u zimskom razdoblju nešto deblje i veće pa nam je potrebno i više mjesta za njihovo pakiranje. Općenito, tri su dominantne veličine putnih torbi, a to su: • male/kabina putne torbe (55 x 40 x 20 centimetara) - imaju kapacitet od 20 do 49 litara i preporučuju se za kraća putovanja, računaju se kao ručna prtljaga pa ih je moguće ponijeti i u kabinu aviona • srednje putne torbe - imaju kapacitet od 50 do 90 litara i preporučuju se za putovanja u trajanju od jednog do dva tjedna • velike putne torbe - imaju kapacitet od 90 do 120 litara i preporučuju se za putovanja od dva tjedna

Koju varijantu odabrati

Osim veličine, kod putnih torbi je vrlo bitno odabrati i dobru vrstu izrade koja može biti kruta ili mekana. Mekane putne torbe su jeftiniji izbor, najčešće su izrađene od tekstila ili nekog drugog mekšeg materijala, imaju vanjske džepove i nešto veći kapacitet, dok su krute putne torbe nešto skuplje, ali su otpornije na udarce i dugovječnije. Ipak, trajnost putne torbe ovisi i o tome koliko ju često koristiti, kojim prijevoznim sredstvom putujete, ali i kakva je kvaliteta materijala od kojih su napravljene.

Najčešći materijali

Najčešći materijali od kojeg se rade mekane putne torbe su poliester i najlon čija kvaliteta varira od proizvođača do proizvođača što naravno kasnije utječe i na njihovu izdržljivost i dugovječnost. Krute putne torbe se danas najčešće izrađuju od plastike koja je otporna, no ne u onom smislu u kojem su otporni polikarbonat i polipropilen. Naime, od polikarbonata i polipropilena se danas izrađuju samo putne torbe visoke kvalitete koje nerijetko imaju i garanciju te različite certifikate koji jamče njihovu izdržljivost i dugovječnost stoga je dobro uložiti u njih.

putne torbe


Nema komentara:

Objavi komentar