petak, 28. listopada 2011.

Pratite ženski nogomet preko WPS-a

            

0013729c05180a17d3f616
WPS je kratica od Women's professional soccer, što u prijevodu znači Ženski profesionalni nogomet. Naime, kako su i žene dio nogometa i to ne samo u ulozi gledateljica i navijačica nego u ulozi vrtsnih igračica, ovo je organizacija koja ovaj sport prati u stopu. Ako otvorite njihovu internetsku stranicu mnoge će Vam zanimljive informacije upasti u videokrug. Zanimljive? Iz razloga što su vjerojatno posve nove informacije za Vas, svježa i nepoznata lica, pravi uspjesi kojih bi se posramili i neki muškarci. Prema najnovijim informacijama, obazirajući se na broj dostignutih golova, trenutno najbolja igračica jest Marta Vieira da Silva, članica brazilske reprezentacije.  

            Prema tom podatku, nisu samo brazilski igrači jedni od najobljih na svijetu, nego im se tu pridružuju i ženske igračice koje osvajaju sam vrh ženskog nogometa. Osim toga, smatra se da je Marta jedna od najboljih igračica svih vremena. Aktualna zanimljivost jest da će Michelle Obama podržat akciju WPS-a i to onu pod nazivom: „Krećimo se!“ Naime, riječ je o akciji koju je pokrenula ova organizacija radi toga da prvenstveno djeci dokažu kako je bavljenje sportom veoma bitno za njihov zdrav i normlan razvoj, ali i svakodnevni život. Osim glavne namjene žele, također, poboljšati zanimanje za sport kako bi obogatili broj igrača u SAD-u, djecu naučili organiziranosti, disciplini i kako zapravo sport može biti i zabavan.

Hope_solo
            Možda će takve akcije poput ove doprinjeti marketingu ovoga sporta. Ženski nogomet je u ovom modernom razdoblju u velikom usponu, postaje sve popularniji i sve se više ljudi zanima za njega. Iako je teško moguće da nekada postane tako planetarno popularan kao muški nogomet, svejedno zauzima sve bitniji dio pažnje. 

Nema komentara:

Objavi komentar