utorak, 11. studenoga 2014.

Kakvi su troškovi Google AdWords kampanje?

Mnogi ljudi na internetu mogu pročitati mnoge informacije. Ako ćete se jednog dana odlučiti, da ćete malo istraživati oglašavanje na internetu, vrlo brzo ćete doći i do tvrtki, koje vam nude Google AdWords oglašavanje i na takav način vam omoguće, da ćete se već nakon nekoliko dana nalaziti na vrhu tražilice. To je svakako istina, jer sa takvim oglašavanjem platit ćete toliko, koliko je potrebno, da dođete na sam vrh ili bolje rečeno među one ljude, koji isto rade kao vi – plaćaju za to, da bih njihova Internet stranica bila na samom vrhu. Ali koliko će vas to stajati?

Oglašavanje sa Google AdWordsima nema točno cijenu, barem ne, ako te stvari radite sami – znači, ako otvorite svoj profil i počnete stavljati ključne riječi, za koje želite, da se prikazuju vaši oglasi. Al nije sve to baš tako jednostavno – za dobre rezultate u takvim kampanjama potrebno je znanje, svakodnevna kontrola vaših oglasa i još puno više, pa se tako mnoge tvrtke odluče, da će takvo oglašavanje odstupiti nekome, tko to radi svaki dan, tko će kontrolirati vaše ključne riječi i na njima kontrolirati cijenu koju ćete plaćati i raditi mnoge druge stvari, za koje je potrebno znanje, a i praćenje trendova, koji se pojavljuju u svijetu digitalnog marketinga.


Znači, odluka je sasvim na vašoj strani – možete ta stvari raditi potpuno sami i testirati, kako ćete biti uspješni ili odlučiti za neku specijaliziranu tvrtku, koja točno zna što radi. Takva tvrtka uzet će vam neku proviziju, koju će zadržati za sebe, kako bih naplatili svu onu brigu, koju će nositi oko vašeg računa, a preostali dio, koji ćete morati plaćati je ona, koji će se nabrati zbog klikova na vaše oglase – cijene su tu vrlo različite i ovisne su od konkurencije, koja se nalazi u sistemu za istu ključnu riječ, za koju želite, da Google prikazuje oglase – točnije možete platiti na primjer 0,05€ ili čak 0,50€ i više, ako je konkurencija jaka i spremna je platiti toliko.
Ako vas više interesira, još puno informacija pronadžete na www.red-orbit.hr

Nema komentara:

Objavi komentar