ponedjeljak, 17. studenoga 2014.

Različita obuća za različite sportove

Živjeti život prosječnog čovjeka znači, da hodate na posao, uzgajate djecu, mazite ženu ili muža i da se bavite sa nekim sportom. Neki ljudi bave se sa jednim sportom, kako što je na primjer tenis, nogomet, košarka, rukomet, a opet drugi, oni koji imaju više vremena, volje, snage, novca i drugih stvari, mogu se baviti sa više sportova. Ali što vam to donosi? To vam svakako donosi to, da će vaša obuća za sve te sportove biti vrlo šarena, ako se tome može tako reći – to znači, da ćete morati imati za svaki sport svoje tenisice, koje imaju svoju specifiku, al to vam znači i to, da ćete za svu tu opremu potrošiti više novca.

Pogledamo malo, kakvu sportsku obuću trebate za koji sport, odmah će vam biti jasno, da se ona puno razlikuje jedna od druge – tako na primjer kod nogometa trebate tako zvane kopačke, ako ćete ga igrati na travi, opet kod košarke trebate puno jače i kompaktnije tenisice, koje su u najviše primjera visoke, znači da idu preko gležnja, kako bih kod kretanja na parketu ili negdje vani na betonu zaštitile vaše noge. Ako se opet bavite kojim trećim sportom, kao što je na primjer trčanje, onda će vam opet trebati potpuno različite tenisice, koje su lagane, imaju malo deblji potplat za treninge, a tanji potplat za utrke – znači, za svaki sport nešto posebno.


Živjeti na način, da ćete se svaki dan baviti sa drugim sportom, od vas zahtijeva, da si uzmete puno vremena, kako bih sve to mogli izvoditi, a po drugoj strani, morat ćete imati i nekoliko više novca, kako bih mogli nabaviti svu tu sportsku opremu, koja vam treba, da bih svaki sport mogli izvoditi, trenirati i igrati tako kako treba i da bih uvijek bili sigurni, da se nećete ozlijediti ili kako drugačije sebi naškoditi. Znači, nije vam potrebna samo volja, da bih mogli biti dobar rekreativac, već su tu i druge sitnice, koje vam staju na put, do vašeg veselja.

Nema komentara:

Objavi komentar