subota, 21. veljače 2015.

Optimizacija za tražilice - kako sa slikama?

Svatko tko ima internet stranicu, na njoj sigurno ima kakve zapise, u kojima stoje i različite slike. Te slike mogu biti manje ili veće, nositi različito ime, te imati mnoge druge osobine, koje mogu koristiti stranici ili još naštetjeti. Znači, kad se za stranicu radi optimizacija za tražilice, nije bitno samo to, da imate na njoj dobro sređene URL naslove, da imate kvalitetno zapisane naslove, meta opise, te puno relevantnih zapisa, već morate pogledati i na to, kako će na vašoj stranici biti naložene vaše slike.



Jako bitno kod toga je, da se i optimizacija slika radi na kvalitetan način, da će na kraju vaša stranica imati korist od toga, te da će je Google voljeti prikazivati na prvim mjestima. Mnogi se sada pitaju, što je moguće uraditi sa slikama, da bih one mogle koristiti boljim pozicijama u tražilici Google? Sa njima možete učiniti puno! Za početak je jako bitno, da je veličina vaših slika što manja – to znači, da na stranicu ne stavljate slike koje su velike po 10MB, već te slike optimizirate. Kako to uraditi? Optimizacija slika može se uraditi sa različitom programskom opremom, kao što je na primjer Corel, Photoshop ili neke stranice na internetu. Slike možete tako tamo otvoriti, pa ih nakon toga smanjiti na manju veličinu – tako će se vaša stranica puno brže otvarati, što Google sasvim sigurno jako voli, pa ćete tako sigurno biti na puno boljim pozicijama, nego sa slikama ogromne veličine.



 Naravno nije samo veličina slika jako važno! Pored toga nikako ne smijete zaboraviti na imena slika, koje ste naložili na stranicu. Ako na stranici imate članak o „optimizaciji za tražilice“, onda bih sigurno bilo jako dobro, da i vaša slika nosi takvo ime, jer će Google povezati imena slika i naslov članka i vidjeti, da se stvari skladaju – to će naravno opet dati jedan plus vašoj stranici. Pored toga, bitne su i druge stvari, koje će koristiti, da će Google voljeti vaše slike, al za početak sredite osnove, pa se onda bavite sa drugim stvarima, koje su samo kao dodatni bombončići, koji će vas ponijeti više i više u tražilicama.

Više o tom

Nema komentara:

Objavi komentar