petak, 10. travnja 2015.

Facebook oglašavanje uz pomoć retargetinga

Vratimo se pet ili deset godina unatrag – tada se oglašavanje više ili manje radilo na onim najbolje klasičnim medijima, kao što su televizija, radio i novine. Ako bolje razmislite, onda možete jako brzo shvatiti, da je tamo na primjer vaš oglas za dječja kolica vidjelo sve previše ljudi, koje vaš oglas ne zanima – od djece, do penzionera, kojima kolica u nijednom trenutku ne trebaju. Tako se na primjer oglašavanje radilo potpuno netargetirano, radilo se na masu ljudi, pa ako se među njima našao netko, komu oglas koristi onda super, ako ne, oglas se prikazivao u prazno.



Danas je sve to sasvim drugačije – Facebook oglašavanje može vam na primjer pružiti potpuno targetirano oglašavanje. Kako? Čitajte dalje! U posljednje vrijeme ste na Facebooku sigurno primijetili oglase za one stranice, koje ste prije kakav dan ili dva posjećivali. Pitali ste se kako se vam prikazuju baš sada, baš svi ti oglasi? Vrlo jednostavno – uz pomoć retargeting oglašavanja. Takvo oglašavanje na Facebooku je postalo jako popularno, ali kad bolje pomislite, jako je i efikasno. Ali kako radi? Kad na primjer vi dođete na neku stranicu na internetu, ona si uz pomoć „kolačića“ zapamti vaše podatke, a nakon toga, kad dođete na Facebook, mogu vam servirati oglas od stranice, koju ste prije kakav dan ili dva posjetili. Tako su oglas pokazali samo vama, koji njihovu stranicu već poznajete, a ne svima onima, koje ta stranica opšte ne zanima. Retargeting oglašavanje je baš zbog toga postalo jako omiljeno – sa njime možete jako smanjiti troškove oglašavanja i povećati efektivnost kampanja.

Najbolji efekt ovo oglašavanje dobiva onda, kad na primjer nekome, tko je na vašoj stranici gledao neki proizvod, koji ga je zanimao, za taj proizvod ponudite neki popust – tako ćete ga vrlo kvalitetno podsjetiti opet na ono što prodajete, a pored toga mu dodati još neki „bombončić“, da bih se puno lakše odlučio za kupovinu. Sve to su današnji trikovi digitalnog marketinga, sa kojima se može povećati posjet stranice, a naravno i prodaja vaših proizvoda!

http://www.red-orbit.hr/usluge/facebook-oglasavanje

Nema komentara:

Objavi komentar