nedjelja, 12. travnja 2015.

Kako dugo će vam izdržati Nike tenisice?

Živimo u svijetu, gdje sve temelji na prodaji i kupovini. Tako na primjer sve ima neki svoj rok trajanja, ili zbog toga, jer imamo u pitanju neki pokvarljivi proizvod, kao što su na primjer namirnice za domaću kuhinju, ili sa druge strane, kad govorimo o nekoj novoj tehnologiji. Ako danas kupite televizor, to vam više nije isto, kao što je nekad bilo – televizori su izdržali po deset, dvadeset ili još više godina, a danas morate imati jako puno sreće, ako želite sa njim dočekati tri ili pet godina. Vrlo sličan primjer su i tenisice, ali kod njih ne zataji tehnologija, već materijali.



 Na primjer Nike tenisice napravljene su od vrhunskih materijala, ali ih isto tako ne možete nositi za uvijek. Pitate se zašto je tome tako? Uzmimo ovdje za primjer nekog trkača, koji ima puno volje do trčanja, ali pored toga ima i malo previše kilograma. Takva osoba može si kupiti iste Nikeove tenisice, kao na primjer svi oni, koji imaju možda puno manje kilograma. A kad iste tenisice nose dvije osobe različitih kilograma, to znači, da na njih utječu i različite sile, pa će se tako tenisica kod težeg trkača puno prije uništiti, nego kod onoga nekoliko lakšeg. A zašto je tome tako? Kilogrami naravno utječu na potplat tenisice i na druge dijelove, pa se tako kod onih težih trkača, sve to puno brže uništi, nego kod onih lakših.

Pored ovog primjera, možemo ponuditi još jednog – na primjer trkač, koji tenisice upotrebljava svaki dan za trčanje, će u njima u pola godine napraviti na primjer 1000 kilometara, a netko, tko ih je kupio samo za šetnju u nedjelju, onaj će ih moči nositi dvije, tri ili još više godina, ako će ih pravilno uzdržavati. Tako na primjer možemo vidjeti, da nisu važni samo kvalitetni materijali, iz kojih su proizvodi napravljeni, već i način upotrjebe proizvoda. U nekim primjerima proizvod izdrži dulje, a opet u drugim, može se uništiti puno prije, nego što bih vi poželjeli.

http://www.tenisice.hr/Nike/

Nema komentara:

Objavi komentar