utorak, 14. travnja 2015.

Optimizacija za tražilice – pazite na veličinu slika

Kad razmišljate o izradi ili kupovini nove internet stranice, onda je jako bitno, da se ona izradi kvalitetno, lijepo i da će je Google i ostale tražilice što bolje prihvatiti. Tako imajte uvijek na umu, da se pored modula i izgleda napravi i optimizaciju za tražilice. A što sve to uključuje? Ako ćete pročitati kakav članak na internetu, onda ćete brzo vidjeti, da moraju biti sređeni „friendly URL naslovi“, pa onda upisani meta podaci, stranica mora biti brza i još puno drugih malih ali jako bitnih stvari. 



Mi ćemo u ovom zapisu nekoliko riječi napisati o brzini stranice, koja je jako bitna! Da bih vaša Internet stranica bila jako brza, potrebno ju je izraditi kvalitetno. Prva provjera već može biti sa vašim očima – ako dođete na stranicu i na njoj se sve svijetli, kao Božićno drvce, onda je na njoj vjerojatno puno Flash modula i sličnih stvari, što će stranicu usporiti. Naravno, sve to možete vrlo jednostavno i stručno provjeriti sa Google page speed testom. Stranci pustite kroz taj test i provjerite, što će vam rezultat pokazati – nakon toga imate pred sobom sve ono, što morate popraviti, da bih vaša stranica bila što brža. U većini primjera, moraju se popraviti slike na stranici, jer ljudi nalažu prevelike, a to ima jako velik utjecaj na samu brzinu stranice. Slike optimizirajte (smanjite njihovu veličinu) prije nego ih naložite na stranicu, te je tako dodatno usporite. Za to možete upotrijebiti različite programe na vašom računalu ili različite Internet stranice, koje vam to omogućavaju (ukucajte „picture optimizing“ u Google tražilicu).

Ako brzina stranice nije dobra, to će vam brzo rezultirati sa većim „bounce rate-om“. Baš zbog toga imajte na umu, da uvijek odaberete za izradu stranice neko stručnjaka, koji zna kako se radi optimizacija za tražilice. Na takav način ćete na početku platiti koju kunu više, ali će vam se sve to vratiti u obliku brze stranice, boljih rezultata u Googlu i drugim tražilicama, a na kraju to sve donosi veći posjet stranice i naravno veću prodaju – a na kraju krajeva, svi žive i postavljaju stranice zbog toga, jeli tako?

http://www.red-orbit.hr/usluge/optimizacija-web-stranice-za-trazilice

Nema komentara:

Objavi komentar