ponedjeljak, 27. srpnja 2015.

Zašto je košarka idealan sport za ljetne dane?

Kad ćete nekome spomenuti, da imate želju, da bih se i u ljetnim danima bavili sa nekim sportom, kad je vani jako vruće, mnogi će vam reći, da to i nije najbolje, najpametnije. Kao prvo, biti vani po najvećem suncu, nije dobro za vašu kožu – svi znamo, da nas stručnjaci svakog dana u ljetnim danima upozoravaju, da se je potrebno skrivati pred jakim sunčevim zrakama.



Kao drugo, niti sva ta vrućina, koja dolazi uz sunce nije baš najbolja za vaše tijelo, jer ćete se po takvom vremenu jako puno znojiti, izgubiti puno tekućine, te bih mogli postati dehidrirani, a to za tijelo nije baš najbolje. Pa što onda raditi, ako uz sve to još uvijek imate želju po nekom zanimljivom sportu? Košarka je jedan od sportova, koju se može igrati i po najveći vrućini – naravno, ne po najvećem suncu, već negdje na zatvorenome, u kakvim dvoranama, na parketu. Taj sport je idealan, jer za njega baš i ne trebate puno opreme i prostora – za početak će vam biti potrebna neka torba, sa kojom ćete otići na trening, nakon toga će vam biti potreban jedan ili nekoliko više prijatelja, da ćete imati sa kime igrati, a na kraju je ovdje i oprema, kao što su na primjer tenisice za košarku, da bih sa njima mogli skakati po parketu, te zabijati koševe od blizu ili iz daleka!

 Naravno, nije to sve, što vam treba, da bih se mogli u ljetnim danima kretati – pored sve te sportske opreme, kao što su na primjer tenisice, majice, hlače, torbe, lopta i ostale stvari, potrebno vam je i nekoliko volje – u vrućem vremenu je jako bitno, da ne ostajete u kući, već da odete van i napravite nešto za sebe – na takav način se nećete poljeniti i ostat ćete u formi kroz cijelu godinu – isti takav problem može se vam dogoditi i po zimi, kad je vani snijeg – sa puno volje, za svaku ekstremnu situaciju postoje rješenja!

Više

Nema komentara:

Objavi komentar