četvrtak, 13. kolovoza 2015.

Optimizacija web stranica u tri koraka

Svi oni, koji sami sebe traže u Google tražilici ili u nekoj drugoj, pa se ne mogu nikako pronaći, moraju nešto promijeniti. Ako nemaju pojma, što je to „nešto“, onda su ovdje tri koraka, sa kojima će se izraditi optimizacija web stranice tako dobro, da ćete se prije ili kasnije naći na prvoj strani, ako ne i među prvim zgoditcima. Za početak je ovdje prvi korak, kojemu možemo reći pretraživanje, kao drugi korak dolazi tehnički dio, gdje je potrebno srediti stranicu tako, da će zadovoljiti tehničke kriterije Googla i ostalih, a za kraj je ovdje još sadržaj, kojeg treba na pravi način dodavati na stranicu – to je sve umijeće!



Kao što smo rekli – kvalitetna optimizacija web stranica započinje sa pretraživanjem. Kao prvo, potrebno je pretražiti vašu konkurenciju i pored svega toga i ključne riječi, koje su bitne za vas i za sve ostale u vašoj niši. Takvo pretraživanje možete uraditi sa Keyword plannerom ili sa nekim drugim online alatom, koji će vam pokazati, koliko se neka riječ traži, te kakva je konkurencija za nju. Kad jednom saznate sve te stvari, potrebno je vašu stranicu srediti još iz tehničkog vidika – upisati meta podatke, srediti URL naslove, dodati imena slikama i slično, a sve to na takav način, da će se slagati sa ključnim riječima, koje ste dobili iz pretraživanja. Za kraj je ovdje još sadržaj, kojeg ćete nakon svega dodavati na stranicu – bile to slike, video snimke, različiti članci i ostalo – sve to se isto tako mora skladati sa pretraživanjima i sa ključnim riječima, koje su za vas bitne.

To znači, da morate glavnu ključnu riječ imati u naslovima stranica, u meta opisima, u slikama, te još na mnogim drugim mjestima, a još pored svega ovoga važno je to, da je sav taj sadržaj kvalitetan i da ga ljudi vole čitati – sve to vam donosi nizak „bounce rate“ i ostalo pretraživanje vaše stranice – sa svime time vaši rezultati će iz dana u dan biti sve bolji – a da ste upotrijebili samo tri jednostavna koraka – probajte i vidjet ćete, da to djeluje!

http://www.red-orbit.hr/usluge/optimizacija-web-stranice-za-trazilice

Nema komentara:

Objavi komentar