četvrtak, 13. kolovoza 2015.

Što učiniti, da ne uništite parket u vašem domu?

Za početak postoje dvije mogućnosti – jedna je onda, da ste kupili neki stan ili kuću, u kojem je već bio položen parket, kad ste se uselili, a druga mogućnost je, da ste kupili stan ili sagradili kuću, a nakon toga u njega stavljali sve potrebno, a i podove. Ako ste jedan od tih, koji ste stvari morali sami raditi, onda jako dobro znate, kakve su cijene takvog poda – sve skupa opšte nije jeftino, prije bih se moglo reći, da je skupo, pa je zbog toga što bitnije, da znate, kako živjeti u stanu sa takvim podovima, da bih oni što dulje izdržali lijepi i neoštećeni!



Mnogi ljudi, a možda ste među njima već kada bili i vi, rade osnovne pogreške, kod osnovnih stvari – na primjer usisavanja – rijetki su oni, koji gledaju, kakav usisavač kupiti, kad ga kupuju. Postoje takvi, koji imaju četke napravljene tako, da sa njima možete usisavati i na parketu, a da ga ne bi oštetili. Ako vaš usisavač nema takve četke, jako brzo će vam se desiti, da ćete u podu vidjeti oštećenja, koja ćete jako teško moći popraviti – ako ćete ih moći, to neće biti baš jeftino! Baš zbog toga budite kod tih stvari jako pažljivi – usisavač neka bude kvalitetan i primjeran za vaš doma!

Pored usisavanja, ovdje je još čišćenje sa različitim deterđentima – i kod tih stvari budite jako pažljivi, jer ako ćete odabrati nepravilne deterđente, može vam se desiti, da će vaš pod izgubiti sjaj ili ćete ga na koji drugi način oštetiti – a sve to će značiti, da ćete morati na novo raditi brušenje i lakiranje, onaj osnovni proces, sa kojim se napravi obnova podova – a ako ste u svome stanu te stvari radili sami, onda vjerojatno jako dobro znate, da su to jako skupe stvari, a potrebnog je i puno vremena za sve skupa, a i rada – budite zbog svega toga jako pažljivi što radite sa vašim podovima u domu!

www.floor-experts.rs/parket/

Nema komentara:

Objavi komentar