petak, 30. listopada 2015.

Optimizacija web stranica sa zanimljivim sadržajem

Kad vam je zadnji puta netko spomenuo, da morate vašu internet stranicu optimizirati za Google tražilicu, sigurno ste najprije pomislili na HTML kod, kojeg ćete morati potpuno preurediti, znači, stranicu postaviti pa skoro na novo. Naravno, nije sve tako crno, kako izgleda – istina je, da ćete za početak morati srediti neke sitnice na stranici, ali pored toga, u posljednje vrijeme, jako je bitan i sadržaj, kojeg imate i dodajete na stranicu. 



A što sad, sjetili ste se, da već dugo niste stavili ništa novo na stranicu? To vam naravno nije dobro, nešto novo dodajte još danas, jer je to jako bitno! Idemo dakle na optimizaciju web stranica kroz sadržaj – za početak je znači bitno, da na stranicu redovito stavljate novi sadržaj – neka budu to članci, koji za početak imaju jako dobre i zanimljive naslove, koji će pritegnuti ljude, da ih čitaju. Odmah nakon naslova, potrudite se, da sa prvim redovima dobijete čitatelja na svoju strano – znajte, da imate samo 10 do 20 sekundi, ako niste napravili u tim sekundama sadržaj zanimljiv, izgubit ćete čitatelja. Nakon toga jako su bitne i slike, koje imate u sadržaju – na njima se ljudi vole zaustavljati, gledati ih – ako im one nisu zanimljive, može vam se desiti, da im ni ostali sadržaj neće biti zanimljiv. A sada još jedna stvar, sa kojom će vaša optimizacija web stranice biti još bolja, a to su video snimke! Pitate se zašto? 

Zamislite se, što ste na primjer zadnji puta uradili, kad je u nekom članku bio Youtube video . pogledali ste ga, i gledali i gledali. Prolazilo je vrijeme, koje provodite na stranici – a to znači, da Google to prati – duže nego što su posjetitelji na stranici, bolji je to znak za Google i on će vas zbog toga uvrštavati sve više i više – naravno, pored svih ostalih stvari, koje se moraju raditi kako treba. Pa evo, potrudite se sa sadržajem, on vam je jako bitan!

Više

Nema komentara:

Objavi komentar