četvrtak, 15. listopada 2015.

Pluta ili parket? Što odabrati?

Još uvijek se u vašom stanu nalaze neke stare podne obloge? Izgledaju grozno, na njima se nalaze mnoge mrlje i ozljede? Došli ste u fazu, da morate sve to promijeniti i na pod položiti nešto novo? Svake toliko dođe takvo vrijeme, da je u svakome domu potrebno zamijeniti podne obloge, ali što odabrati? Mogućnosti danas imate stvarno mnogo, neke su jeftine, druge skupe, neke od njih možete montirati sami, opet za druge trebaju vam neki majstori, kojima ćete morati puno platiti, da bi vam sve skupa kvalitetno položili.



 Najviše ljudi dođe u fazu, da razmišlja o tome, dali odabrati parket ili možda radiju položiti plutu? Kad jednom počnete razmišljati o tome, što odabrati, potrebno je razmišljati o puno različitih stvari – kod parketa sigurno nemate mogućnosti, da bi ga mogli položiti sami – za to će vam trebati majstori, koji i nisu tako jeftini. Ako se odabere pluta, sve skupa je nekoliko jednostavnije – ako imate malo ideje, volje i nekoliko alata, sve to možete uraditi potpuno sami – stoga prva prednost ide njoj. Ako idemo dalje, jako je bitno da znate, da i jedan i drugi pod dolaze iz drva, oba dva su jako kvalitetna i ekološka – pa ako vam je to jedna od vrijednosti, dobro je da znate!

Za kraj dolazi prednost, koju vam parket stvarno ne može ponuditi – cijena! Parket je zaista skup, a kad govorimo o pluti, tome i nije baš tako – a što je najvažnije, oba dva poda su skoro jednako otporni na udarce, mrlje i ostala oštećenja. Stoga, ako se nas pita, sve je jasno što odabrati, a konačnu odluku prepuštamo vama – možda ipak još malo pogledajte po internetu i sami odaberite što vas se više sviđa – podovi se ne polažu baš svake godine, pa je tako jako bitno, da razmislite dobro što odabrati.


Nema komentara:

Objavi komentar