utorak, 5. siječnja 2016.

Kako započeti Google oglašavanje?

Vjerojatno svakog dana otvorite Google, u njega ukucate neke riječi, koje tražite i vas zanimaju i kad dobijete rezultate, na vrhu su najprije oni, koji izgledaju drugačije, koji su nekako posebno obojani. Isto tako vjerojatno svakog dana posjećujete različite stranice, na kojima se vrte različiti oglasi, tako zvani „banneri“ i svake toliko kliknete na njih.



I tako dođe dan, kad si i vi zaželite, da bi se nešto vaše nalazilo tamo – što morate napraviti? Naravno, to je Google oglašavanje, potrebno je kreirati kampanju, koja će pokazivati vaše oglase u Google mreži. Ali kako? Da bi stvari funkcionirale, potrebno je za početak odabrati ili neku agenciju, koja se bavi sa digitalnim marketingom ili naučiti stvari, kako bi to sami radili. Agencija danas ima stvarno puno, pa ako ste im spremni platiti nekoliko provizije, možete odabrati koju od njih, ako pak želite uštedjeti nekoliko novca i pored toga još imate vremena za učenje, kreirajte svoj Google account i počnite. Naša preporuka je, da najprije pogledajte kakve video snimke na Youtubu, da bi se upoznali, kako sve ovo započeti, nakon toga pročitajte nekoliko blogova, da bi dobili još kakve dodatne savjete, tek nakon toga krenite u akciju! Mogućnosti, kao što ste vidjeli na početku imate dvije – jedna je AdWords, znači Google oglašavanje sa ključnim riječima, a druga mogućnost je sa bannerima u Google mreži.

Bilo koju od ovih dvije mogućnosti ćete odabrati, morate ju svakog dana pratiti, da bi vidjeli što vam pokazuje analitika – ako negdje vidite neke anomalije, oglas odmah pobrišite ili ga popravite. Jedino na takav način ćete kvalitetno voditi kampanju, uštedjeti novac i dobiti najbolje rezultate, koje si želite i koje u Google mreži možete dobiti. Ako pak mislite, da je sve ovo preteško, još uvijek vam preostaju majstori, koji znaju, kako se sve to radi, potražite ih i neka oni za vas vode kampanje – neće vam biti žao!

http://www.red-orbit.hr/usluge/google-adwords

Nema komentara:

Objavi komentar