nedjelja, 10. srpnja 2016.

Kako odigrati dobar tenis meč?

Tenis je sport, u kojem vam se jako brzo može dogoditi, da ćete suparnika pobijediti praktički sa lijevom rukom, kako bi se tome moglo reći, a naravno, može vam se brzo i dogoditi baš suprotno, da izgubite, kao da nikad niste igrali ovu igru. Razloga za takvo nešto ima nekoliko, pa ako i vi želite pobjeđivati, a ne gubiti na terenu, kad krenete sa svojim prijateljem na trening, onda čitajte dalje, što sve je bitno kod ovog sporta, da ćete postizati bod za bodom i na kraju sa osmjehom na licu izaći iz terena, na kojega ste ušli prije sat ili još malo više vremena!



Jedna od jako bitnih stvari, kod igranja tenisa je sigurno vaša glava – kod ovog sporta jako puno znači koncentracija, ako nje nemate u trenutku, kada ste na terenu, može vam se jednostavno dogoditi, da će sve vaše loptice letjeti u aut ili u mrežu, a sve mi znamo, da nešto takvo kod ovog sporta znači brz i jednostavan poraz. Naravno, možete vi imati glavu na mjestu, kako bi se tome moglo reći, ali dođu drugi problemi, koji će vam donijeti poraz – jedan takvih problema je sigurno slaba kondicijska sprema! Ako za ovaj sport niste dovoljno jaki, nećete se moći kretati, kako bi vi željeli, već ćete se morati kretati, kako će vas suparnik slati po terenu, a to svakako nije dobro i najviše puta vodi u poraz!


Za kraj je naravno ovdje još sportska oprema, koja je pored svega gore jako važna, da bi mogli odigrati dobar meč. Ako je vaš reket slab, ako tenisice nisu prave ili ako loptice ne odskaču kako bi morale, vjerojatno ni vaša igra neće biti na nekom visokom nivou, pa možete jako glatko očekivati poraz. Zato, prije nego krenete na teren, dobro razmislite, kakvo je stanje u vašoj glavi, kako su spremne vaše noge i kakve je vaša oprema, ako nešto od toga nije uredu, napravite sve, da to popravite i da što prije dođete do savršenih okolnosti za pobjedu!

Nema komentara:

Objavi komentar