utorak, 16. kolovoza 2016.

Fitnes, trčanje, nogomet i još nešto?

Jako često kod mnogih sportaša, pogotovo onih rekreativaca vidimo, da kod jednog sporta odu u velike ekstreme. Na primjer ako pogledamo sve one, koji odlaze samo u fitnes, jako često se im dogodi, da dobiju na svoje tijelo jako veliku količinu mišića, a to znači, da se jako teško bave sa nekim drugim sportom. Baš suprotno je kod svih onih, koji na primjer jednog dana nabave tenisice i počnu sa trčanjem – njima se jako brzo dogodi, da izgube mnoge kilograme ali većina tih kilograma su najviše puta baš mišići, koje mnogi trkači izgube. A kad pogledamo one, koji vole igrati nogomet, oni su neka kombinacija brzog i sporog kretanja – nisu jaki, nisu suhi, svega po malo.
Znači, ako ne želite biti i vi ekstremist, onda vam je najbolje, da počnete kombinirati sportove, kao što su na primjer ovi gore nabrojani. Ako ćete raditi ovu kombinaciju, može vam se dogoditi, da ćete na svim tim područjima jako dobro spremni. Na primjer, ako ćete redovitohodati u fitnes, recimo barem dva do tri puta na tjedan, dobit ćete dovoljno mišića, da će vas oni čuvati, da ne dobijete neke nepotrebne ozljede. Pored toga, morat ćete i trčati, jer sa time ćete raditi jako puno na kondiciji, jako puno za srce i sve to je odlična kombinacija, da bi jednom ili dva puta na tjedan mogli odigrati još kakav kvalitetan nogomet sa svojim prijateljima.

Kao što vidite, jedna takva kombinacija različitih sportova vas može dovesti do super tijela, a to znači, da ćete doći i do super osjećaja – lako ćete disati, lako ćete se kretati, jedino što morate ovdje znati je to, da će vam za takav mix, ako možemo tome tako reći, trebati različitu sportsku opremu – na primjer za trčanje ne možete imati iste tenisice, kao što bi ih trebali za nogomet, isto tako ne možete u istim tenisicama na nogomet i na dizanje utega, a i kod mnogih drugih stvari, će vam trebati više toga. Pa ako želite biti zdravi i fit, onda ćete morati uložiti nešto u sebe.



Nema komentara:

Objavi komentar