utorak, 22. studenoga 2016.

Trčanje i fitnes – dali se mogu kombinirati?


U svijetu sporta i treniranja je uvijek tako, da će neki treneri govoriti jedne stvari, a opet drugi, će imati potpuno drugačije mišljenje. A tu se onda pojavi pitanje, kome vjerovati, kako trenirati, ako ni oni sami nemaju pojma, što je pravilno i što ne? Naš je savjet sasvim jednostavan – svatko mora slušati svoje tijelo, poznavati ga tako dobro, da će točno znati, što je za njega dobro i što ne. I baš tako je i kod svih onih, koji kombiniraju trčanje i fitnes. Pitate se što ima u ovome slaboga? Pa u nekim primjerima, može se dogoditi, da ova dva sporta ne idu baš skupa, a naravno, nekima baš odgovaraju – a kako je s vama?
Idemo najprije do onih, koji se na primjer bave sa trčanjem na duge staze. Ako ćete pogledati sve te trkaće, oni će najviše puta biti jako mršavi, barem svi oni, koji se sa tim sportom bave ozbiljno. Takva mršavost je kod tih trkača potrebna iz jednog samog razloga – na duge pruge vam mišići ne trebaju i najviše puta će vam svaki dodatan kilogram raditi samo probleme, znači bit ćete umorni. Sve to, što smo sada napisali je razlog, da sve te trkaće nećete vidjeti dizati utege, jer će sa takvim treningom biti sve teži i teži i to neće pozitivno utjecati na njih. A kako je onda sa onima, koji treniraju kratke staze?

Svi oni, koji se bave sa sprintovima i tome sličnim stvarima, trebaju snagu, trebaju mišiće, koji će ih u što kraćem vremenu ponijeti što dalje – a što to sve skupa znači? To znači, da moraju svi ti atleti krenuti u fitnes, da bi svoje mišiće sve bolje i bolje natrenirali i naravno, da bi svi ti mišići izdržali sve te napore i brza kretanja na stazama. Znači, kako zaključiti? Jednostavno – najprije je potrebno to, da se odlučite, što želite i u čemu želite biti dobri, kad znate to, onda morate svemu tome prilagoditi i treninge – jedino to je onaj pravi način, s kojim ćete uspjeti!

Nema komentara:

Objavi komentar