utorak, 16. svibnja 2017.

Za udoban hod odaberite neki od Crocs modela

Tvrtka Crocs je danas jedan od poznatijih brendova kad je u pitanju proizvodnja visokokvalitne obuće za svakodnevno nošenje.

Povijest tvrtke

Crocs su 2002.g. osnovali Scott Seamans, Lyndon Hanson i George Boedecker, Jr. s idejom izrade obuće od posebne pjene koju su dobili od tvrtke Foam Creations iz Quebeca. Osnovna ideja bila je proizvodnja cipele namijenjene boravku na brodu. Prvi model Crocs obuće nazvan je "Beach" i predstavljen je 2002.g. na brodskom sajmu u Floridi. Tada su proizveli svega 200 pari i sve su odmah prodali te im je to dalo odličan vjetar u leđa. Sljedeći veliki korak ove tvrtke bio je kupovina tvrtke Foam Creations čime su dobili pravo na korištenje njihove posebne tehnologije nazvane Croslite. Riječ je o posebnoj pjeni koja pruža potpunu udobnost stopalu, a istovremeno se prilagođava obliku stopala. Zbog sve veće popularnosti, kao i zbog pokušaja krivotvorenja njihovih proizvoda, Crocs je 2007.g. zatražio registraciju i zaštitu tog imena kao i logotipa. S vremenom su tražili da se autorska prava povezana s njihovom imenom odnose i na druge proizvode, a ne samo na obuću. Tako su zaštitili i svoje ostale proizvode, kao što su sunčane naočale, satovi, prtljaga i ostalo.

Širenje poslovanja

Tijekom godina i sa sve većim širenjem tvrtke, dolazilo je i do akvizicija mnogih tvrtki kako bi unaprijedili svoju ponudu. Primjerice, 2006.g. je Crocs kupio Jibbitz, proizvođača raznih dodataka. Njihovi dodaci odlično su pristajali na rupama razne Crocs obuće pa su modeli obogaćeni raznim dodacima poput cvjetića i slično. Od ostalih tvrtki koje je Crocs kupio tu su Ocean Minded, Bite Footwear, Tidal Trade i drugi. Svi oni imali su nešto za što su čelni ljudi iz tvrtke Crocs smatrali da može biti korisno za daljnji napredak njihovih proizvoda. A isto tako Crocs se rješavao i tvrki koje je kupio, a nisu donijele zadovoljavajuće rezultate. Tako se se riješio tvrtke Fury Inc. svega dvije godine nakon kupnje jer nije donijela zadovoljavajuće rezultate.

https://www.tenisice.hr/Crocs/

crocs cipele

Nema komentara:

Objavi komentar