srijeda, 14. lipnja 2017.

Kranjska Gora je jedno od najpoznatijih slovenskih skijališta

Skijališta u Sloveniji nalaze se duž cijele zemlje, no svatko nakon što ih obiđe nekoliko pronaći će ona koja mu se najviše sviđaju i koja imaju sve što treba. Kada se govori o jednom od najpoznatijih slovenskih skijališta svakako treba spomenuti Kranjsku Goru.

Obilježja Kranjske Gore

Kranjska Gora je svakako jedno od najpopularnijih skijališta u Sloveniji za nešto mlađe obitelji kao i za početnike u skijanju. Razlog je što je većina staza ovdje namijenjena početnicima i onima s nešto više znanja. Isto tako, mladima koji dolaze se, osim samog skijanja, sviđa i bogata turistička ponuda, tako da mogu uživati i u raznim restoranima, barovima i slično. Kranjska Gora svoju popularnost duguje i dvama natjecanjima koji se na njoj održavaju. Ovdje se svake godine održava Svjetski kup u skijanju, a na Planici se održava vrlo popularno natjecanje u skijaškim skokovima.

Ostale zanimljivosti u okolici

Zbog svoje odlična lokacije i brojnih zanimljivosti u okolici, mnogi prilikom odabira skijališta u Sloveniji biraju upravo Kranjsku Goru jer usput mogu uživati i u drugim aktivnostima. Tako se oni koji uživaju u vožnji bicikla mogu okušati u vožnji u MTB parku gdje se inače i održavaju razna natjecanja. A osim toga, prekrasna biciklistička staza koja vodi od talijanske granice do Jesenica biti će odlična da ostanete u kondiciji. Želite li pak uživati u idiličnim alpskim selima i vidjeti prekrasne stare kućice i tradicije, svakako posjetite sela Mojstrana, Rateče i Podkoren. Isto tako, na svega 10-ak minuta pješice možete stići do jezera Jasna. Ljepota krajolika kojim je ovo jezero okruženo učinit će vašu šetnju obalom jezera nezaboravnom. Za one koji vole sport, moguće je odigrati partiju golfa ili planine iskoristiti za odlazak na planinarenje. U svakom slučaju, Kranjska Gora nudi toliko mogućnosti svakom posjetitelju tako da možete sigurni da ćete boravkom u ovom skijalištu u Sloveniji imati brojne mogućnosti za zabavu na raspolaganju.

Jedan od skijaškog središta u Sloveniji je također Rogla. Čitaj više.

Skijališta u Sloveniji

Nema komentara:

Objavi komentar