utorak, 6. lipnja 2017.

Osigurajte se prije odlaska na skijanje u Sloveniju

Skijanje u Sloveniji ili na nekoj drugoj destinaciji može predstavljati opasnost. Iako vi smatrate da ste odličan skijaš i da se odlično snalazite na snijegu, opasnosti uvijek vrebaju. Naravno, svatko od nas razmišlja na način da se ozljede događaju drugima, a kada se to dogodi nama, ostanemo šokirani.

Putno osiguranje

Zato pred odlazak na skijanje u Sloveniji bi bilo odlično ugovoriti neku policu putnog osiguranja. Možete je ugovoriti u nekoj osiguravajućoj kući. Tom policom uglavnom su pokriveni troškovi liječenja i boravka u bolnici u slučaju takve potrebe. Police se uglavnom mogu ugovoriti na relativno kratak period, odnosno na onoliko dana koliko ćete provesti na odmoru. Cijene tih polica su vrlo male u usporedbi s liječenjem i samostalnim plaćanjem bolničkih troškova.

Priprema automobila za odlazak na skijanje

Prije odlaska na skijanje u Sloveniji, osim ugovaranja police putnog osiguranja, preporučljivo je provjeriti stanje automobila. Prije svega, nemojte ni pomišljati krenuti na skijanje u Sloveniji, ako nemate sve četiri zimske gume. Do nekih skijališta morat ćete se voziti po snijegu, a polazak na takav put bez prave zimske opreme mogao bi biti vrlo opasan, kako za vas tako i za ostale sudionike u prometu. Osim toga, provjerite da vaš automobil ima dovoljno tekućine za stakla te da sve ispravno funkcionira.

Priprema puta

Osim svega navedenog, ako idete na skijanje u Sloveniju na odredište na kojem dosad niste bili, svakako bi bilo dobro pripremiti se prije puta. To podrazumijeva nabavku auto karte ili nabavku nekog navigacijskog uređaja koji su danas sve popularniji. Isto tako, mnogi pametni telefoni danas imaju mogućnost GPS navigacije pa ćete njihovim korištenjem lako i jednostavno stići do cilja. Uzmete li sve ovo u obzir i dobro se pripremite, ne biste trebali imati nikakvih problema na odmoru te će vam taj odmor i skijanje u Sloveniji ostati u lijepom sjećanju.

https://www.rogla.eu/hr/sto-ciniti/zimi/skijanje-i-daskanje

skijanje Rogla

Nema komentara:

Objavi komentar