subota, 15. srpnja 2017.

Crocs već dugo prozvodi obuću odlične kvalitete

Crocs je marka obuće koja je zaslužujuće biti vodeća po popularnosti već dugi niz godina. Proizvode velik broj modela različite obuće koju definira visoka kvaliteta, zanimljiv i moderan dizajn te neprekidno ulaganje u poboljšanje brenda.

Crocs je na tržištu 15 godina

Osnovana je sada već davne 2002. godine kada su njezini osnivači dobili posebnu ideju da pokušaju izraditi obuću od posebne vrste pjene koja bi bila namjenjena za boravak i obavljanje poslova na brodu. Pjenu su dobili od tvrtke Foam Creations koja se nalazi u Quebecu u Kanadi. Imali su dobar početak jer čim su se predstavili na brodskom sajmu na Floridi sa svega dvjesto modela, njihova inovativnost i kvalitetan proizvod odmah su prepoznati i sve su uspjeli prodati. Zanimljiva je činjenica da se prvi model Crocs obuće uopće nije tako zvao. Nazvan je imenom prikladnim za namjenu s kojom su prvenstveno proizvedene, a to je Beach. Dakle, nošenje na plaži i u morskom okruženju.

Uspjeh tvrtke

Koliki je bio njihov uspjeh govori i činjenica da su vrlo brzo mogli kupiti samu tvrtku koja im je dala tu posebnu pjenu te su si osigurali ekskluzivno pravo na korištenje njihove pjene. To je bio vrhunski poslovni potez. Sljedeći korak bio je razvoj Croslite tehnologije. To je tehnologija koja omogućava daljnji razvoj korištenja ove pjene u izradi obuće koja pruža do sada neviđenu udobnost stopalima.

Rat s krivotvoriteljima

Kao i uvijek kada je u pitanju ovakav poslovni uspjeh, na tržište su stigle lažne kopije tog super popularnog proizvoda te su kupci bili preplavljeni lažnjacima, koji su često toliko dobro imitirali original da kupac koji se nije do sada susreo sa originalnim Crocs proizvodom, nije mogao prepoznati da u rukama ne drži original. Stoga je tvrtka pet godina nakon svog osnivanja zatražila registraciju i zaštitu imena i logotipa. Iako još postoji mnogo verzija imitacije originalnih Crocsica, danas je jasno kada je riječ samo o kopiji, a kada o originalu.

https://www.tenisice.hr/Crocs/

Crocs - obuća za slobodno vrijeme

Nema komentara:

Objavi komentar