ponedjeljak, 17. srpnja 2017.

Tenisice su odličan izbor obuće za razne prigode

Naše noge zaslužuju posebnu pažnju. Posvećujemo puno pažnje onome što obuvamo tako da za svaku prigodu postoji i posebno namijenjena obuća. Isto je i za muškarce i za žene, za djecu i za starije osobe. To se posebno odnosi na obuću za slobodno vrijeme i na sve načine kako ga provodimo, a tenisice su u toj kategoriji najpopularnije. Bilo da je riječ o laganoj šetnji ili aktivnom bavljenju nekim sportom, tenisice su uvijek dobar izbor. Uz par uputa i obraćanje pažnje na nekoliko detalja, zapravo s tenisicama ne možete pogriješiti.

Kupovina

Prilikom kupnje tenisica, najbitnije je odabrati model i veličinu koja vam odgovara. Ako ste se odlučili za kupnju u lokalnom šoping centru, tada je bitno da obiđete sve trgovine i isprobate željene modele jer brojevi se razlikuju. Svaki proizvođač koristi neki svoj kalup tako da broj koji vam savršeno odgovara u jednoj trgovini, možda vam neće odgovarati u drugoj. Neki put možete isprobati i brojeve na pola znamenke kako bi tenisica baš savršeno pristajala. Dobro je imati izgrađeni stav i znati što se želi, ali mnogi naglasak stavljaju na izgled i model tenisice. To je u redu, ali to ne smije biti najbitnije prilikom odabira tenisice. Ono što je bitno je namjena, odnosno za koju aktivnost kupujete tenisice te kako vam one pristaju. Danas postoje posebne tenisice za svaku sportsku aktivnost i svaka je prilagođena kako biste imali sigurnost i kako biste se mogli koncentrirati na sam sport znajući da su vam stopala sigurna.

Tenisice za razne namjene

Neke tenisice imaju i posebne dodatke koji osiguravaju još kvalitetnije provedeno vrijeme. Tako, na primjer, tenisice za nogomet mogu se po svojoj namjeni podijeliti na tenisice za mali i tenisice za veliki nogomet. Tenisice za mali nogomet su posebne po tome što imaju čvrstu gumenu potplatu kako se u njima ne bi klizalo, dok tenisice za veliki nogomet, koje mnogi nazivaju i kopačkama, imaju posebne čepove na potplatima koji omogućavaju bržu pokretljivost na travnatim terenima. Tenisice za košarku imaju često najatraktivniji izlog i lako ih je prepoznati, ali osim toga te tenisice imaju još nešto, a to je povišeni stražnji dio koji prekriva gležanj. Isto tako, tenisice za trčanje moraju omogućiti da se noga manje umara i pružiti sigurnost prilikom trčanja. Dječje tenisice prilagođene su dječjem stopalu koje neprestano raste te mora biti malo povišeno kako ne bi došlo do spuštenih stopala. Također, osim vezica moraju imati i druge metode vezanja kako bi omogućile jako željenu samostalnost .

Izgled i kvaliteta

Nakon što se jasno definirana namjena tenisica, bitan postaje sam model tenisice, odnosno izgled. Mnogi se odlučuju za kupnju poznatih brendova jer si žele osigurati kvalitetu materijala i izrade te dugotrajnost nošenja. Iako je danas tržište jako razvijeno, brendovi se jako razlikuju jedno od drugog i uvijek treba biti oprezan prilikom odabira. Vrlo često se pojavljuju lažne kopije koje su postale toliko dobre da je potrebno vrhunsko oko da vidi razliku. Danas se upravo zbog upitne kvalitete veći broj ljudi odlučuje za češće mjenjanje tenisica koje su povoljnije. Razlika u kvaliteti je miniimalna, a i omogućava češće mjenjanje modela, što je isto velika prednost kada određeni par tenisica brzo dosadi. Tenisice će kao obuća uvijek ostati nezamjenjivi dio naših života. Otkako su se pojavile postale su najpopularnije i neprestano dokazuju da taj status i zaslužuju. Prilikom kupnje, ako se pripazi da odabrani model odgovara onome za što ih trebamo i ako nam veličina pristaje kako treba, sam brend, izgled i slični detalji, samo su stvar osobnog izbora, kako bi maksimalno uživali u svojim tenisicama. A zbog ogromnog izbora tenisica u trgovinama, nitko ne bi trebao imati problema s odabirom.

https://www.hervis.hr/

Tenisice za sport

Nema komentara:

Objavi komentar