petak, 28. srpnja 2017.

Uživajte u vožnji biciklom po prirodi

Danas se može vidjeti jako mnogo ljudi na biciklima. Neki voze bicikl zbog povećanja kondicije, a neki jednostavno uživaju u vožnji biciklom. Bicikl kao prijevozno sredstvo ima jako mnogo prednosti pred ostalim prijevoznim sredstvima. S ekološke strane, ne zagađuje okoliš, a uz to se pri vožnji biciklom lakše može uživati u krajoliku. Za bezbrižniju vožnju, najbolje je voziti po biciklističkim stazama. Biciklističke staze moguće je pronaći u većini gradova. U nekim su biciklističke staze razgranate po cijelom gradu, dok ih u nekima ima samo na pojedinim dionicama. No, osim po gradu, sve je više biciklističkih staza koje vode kroz prirodu.

Biciklističke staze u prirodi

Biciklističke staze po prirodi su odlične iz dva razloga. Prvi je što ćete cijelo vrijeme voziti puno bezbrižnije jer nećete morati razmišljati o automobilima, odnosno bit ćete puno sigurniji. A s druge pak strane, uživat ćete u prekrasnom krajoliku i usput vidjeti razne zanimljive lokacije. Naravno, kada vozite bicikl, jednostavno se možete zaustaviti kada god to želite, što je još jedna od prednosti tog prijevoznog sredstva.

Potrebna oprema

Za vožnju po biciklističkim stazama u prirodi potrebna je i odgovarajuća oprema. Prije svega, potreban vam je brdski bicikl. To je posebna vrsta bicikla čiji ovjes je dodatno ojačan kako bi podnio zahtjevan teren. Isto tako, s brdskog bicikla su uklonjeni svi nepotrebni detalji kako bi bio što lakši i ugodniji za vožnju. Osim bicikla, u trgovinama možete pronaći i još cijeli niz dodatne opreme. Ona nije neophodna, ali bi vam mogla biti itekako od koristi. Svakako je preporuka odlučiti se za sigurnosnu opremu. U prvom redu je to kaciga koja vas može spasiti od teških ozljeda. Osim nje, možete kupiti i razne štitnike za koljena i laktove, dijelove tijela koji najčešće stradavaju prilikom pada s bicikla. A s obzirom da vožnjom po biciklističkim stazama u prirodi ćete ponekad naići na neravan teren, mogući su padovi s bicikla.

https://www.rogla.eu/hr/

Biciklističke staze - Rogla

Nema komentara:

Objavi komentar