nedjelja, 27. kolovoza 2017.

Pohorje je mnogima destinacija broj jedan kad je u pitanju skijanje

Skijanje iz godine u godinu postaje omiljena zanimacija sve većeg broja ljudi. Popularnosti skijanja svakako doprinosi i učestalije reklamiranje skijaških destinacija, putem novina, televizije, radija, ali ponajviše, interneta. Mnogi tako najviše vole sami istraživati i sve informacije traže isključivo na Internetu. Skijališta koja su dobro obrađena na Internetu tako svakako imaju svoje prednosti. Jedno od njih je i Pohorje.

Prednosti Pohorja nisu za svakoga iste

Skijanje na Pohorju ima jako puno toga što može ponuditi svojim posjetiteljima. Sve to ćete lako pronaći na Internetu i možda se upravo zbog svega pročitanog odmah odlučite upravo za skijanje na Pohorju. Naravno, prednosti koje Pohorje nudi neće biti iste za svakoga. Svatko ima osobne stvari koje su mu bitne kod skijališta i što očekuje. Nešto naprednijim skijašima koji na skijalište odlaze ponajviše zbog uživanja na stazama će broj i raznolikost staza svakako biti presudan faktor pri odabiru destinacije. A to je jedna od jačih strana Pohorja, odnosno nude se brojne staze različitih težina koje su prilagođene skijašima s različitim stupnjem skijaškog znanja. Nešto mlađoj populaciji, možda će biti zanimljivije pronaći skijalište kod kojeg će pronaći i razne druge dodatne sadržaje jer ne planiraju provoditi toliko puno vremena samo na skijalištu. Tako nekima neće biti toliko bitne staze, njihova dužina i raznolikost, već će ih više zanimati mogu li oko staze pronaći razne ugostiteljske objekte, staze za bicikliranje ili šetnju, centre koji nude usluge wellnessa i slično. Obitelji koje idu na skijanje na Pohorju, vjerojatno će prvo pregledavati ponudu smještaja na samom skijalištu ili u neposrednoj okolici. Oni znaju da će zbog djece imati jako mnogo stvari i zbog toga im vjerojatno više odgovara smještaj do kojeg će moći doći automobilom i koje je blizu skijalištu. A ovdje se ponovo pokazuje Pohorje kao odlična skijaška destinacija. Brojni hoteli i apartmani nalaze se u blizini skijališta ili staza tako da ne bi trebalo biti problema sa smještajem. A zbog svoje lokacije i odlične prometne povezanosti, automobilom ćete moći doći do samog skijališta.

Staze na Pohorju

Za odlično skijanje na Pohorju dostupne su razne staze. U uređenost i kvalitetu staza možete biti sigurni jer da staze nisu odlične kvalitete, Pohorje ne bi bila jedna od destinacija na kojoj se vozi Svjetki kup u slalomu i veleslalomu za skijašice. To se odvija na stazi Radvanje koje je prepuna raznih zavoja i dugih dionica na kojima se mogu postići velike brzine. Naravno, za vrijeme trajanja utrke, staza je zatvorena za ostale skijaše, ali po njenom završetku, svi se mogu okušati u vožnji tom stazom i makar nakratko se osjećati kao da su dio nekog natjecanja. Ova staza ima i odličnu infrastrukturu izvan staze te je cijela osvjetljena reflektorima. Upravo zbog toga je na toj stazi moguće noćno skijanje koje nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Osim ove poznate staze, skijanje na Pohorju je moguće i na mnoštvu drugih staza. Svakako se prije odlaska na bilo koju od staza dobro raspitajte o težini pojedine staze kako se ne biste iznenadili. Naime, uvijek prilagodite odlazak na one staze koje su prilagođene vašem skijaškom znanju. Nema razloga pokušavati savladati staze za koje još niste spremni i ozlijediti se što bi vas na duže vrijeme moglo udaljiti od skijanja.

Smještaj na Pohorju

Ako želite provesti nekoliko dana na Pohorju i uživati u skijanju, morat ćete odabrati i odgovarajući smještaj. Kao što je ranije spomenuto, dostupno je nekoliko hotela i apartmana. I jedni i drugi imaju svoje prednosti i mane pa bi svatko trebao odlučiti što mu najviše odgovara. Hoteli nude nešto veći komfor, mogućnost prehrane i razne dodatne hotelske usluge, a taj dodatni komfor će vas ipak stajati nešto više novca. S druge pak strane, apartmani nude nešto jeftiniji smještaj, ali zato ćete se morati sami brinuti oko prehrane i uglavnom ćete dobiti isključivo samo smještaj, bez nekih dodatnih usluga. Neki hoteli i apartmani smještani su u neposrednoj blizini samog skijališta, dok se neki nalaze uz stazu ili čak i nešto dalje od samog skijališta. O blizini skijališta ovisi i krajnja cijena pa ukoliko želite odsjesti vrlo blizu svih događanja, to ćete i nešto više platiti. Ponuda je raznolika pa ćete možda imati problema pri odabiru. U tom slučaju, odlična opcija je pročitati komentare gostiju koji su već koristili taj smještaj. Većina internetskih stranica daje mogućnost gostima da ostave svoje komentare na kraju odmora kako bi pomogli onima koji će kasnije željeti rezervirati taj isti smještaj.

Dolazak do Pohorja i transferi po skijalištu

Još jedna velika prednost Pohorja pred nekim drugim skijalištima je odlična prometna povezanost. Nalazi se vrlo blizu Maribora, a do Maribora ćete lako doći odličnim cestama. Većina skijaša na skijanje na Pohorju dolazi automobilom pa prateći brojne putokaze to nikako ne bi trebalo predstavljati problem. A kada ste došli do Pohorja, možete ostaviti automobil na parkiralištu jer ćete za transfer po skijalištu i između staza koristiti druga prijevozna sredstva. Za to se su namijenjeni posebni autobusi te žičare. Za transfer skijaša koristi se nekoliko vučnica i sjedežnica. Mnogi tako svoj automobil koriste samo za dolazak do skijališta te jednostavno zaborave na njega do kraja svog odmora. Drugi pak vole usput posjetiti i okolne krajeve pa za to koriste svoj automobil. Skijanje na Pohorju je zbog svega navedenog danas mnogima postao obvezni dio zimskog dijela godine i nešto što s veseljem išćekuju. To ne čudi, s obzirom na sve prednosti koje Pohorje pruža svojim gostima. Ako dosad niste skijali na Pohorju, svakako to isprabajte i možda upravo skijanje na Pohorju postane vaša omiljena zimska zanimacija.

Skijanje na Pohorju, Slovenija

Nema komentara:

Objavi komentar