četvrtak, 10. kolovoza 2017.

Postoje mnoge zablude o fitnessu

Fitness je pojam o kojem danas mnogi misle da sve znaju. Zasigurno ste mnogo puta čuli da treba redovito vježbati i kvalitetno jesti da biste bili zdravi. Neki se također bave fitnessom i iz estetskih razloga, odnosno žele izgledati bolje i žele biti jači. No, iako mnogi smatraju da odlično poznaju fitness i sve što ide uz njega, ipak nije tako.

Glavna zabluda o fitnessu

Glavna zabluda o fitnessu i općenito o vježbanju se odnosi na rast mišića. Naime, mnogi vježbači koji provode puno vremena u teretani smatraju da njihovi mišići rastu za vrijeme dok vježbaju. Odnosno, smatraju da ako provode jako puno vremena vježbajući i ako stalno povećavaju težine, da će prije dobiti veću mišićnu masu. Nažalost, to je daleko od istine. Prava istina je da vježbanje potiče mišiće na rast, ali mišići zapravo rastu kad se odmaramo, odnosno kada spavamo. A kako bi mišići imali vremena za rast, moramo im omogućiti dovoljno vremena za to. Zato oni koji vježbaju svaki dan u teretani postižu kontra učinak jer mišići nemaju vremena za odmor i oporavak. Zato je bolje vježbati s pauzama između treninga, a više vremena posvetiti pravilnoj prehrani koja isto tako ima veliki utjecaj na rezultate.

Fitness instruktori

Problem s kojim se mnogi susreću kada je fitness u pitanju je u tome što ne znaju odakle početi. Osoba koja vam u tome može pomoći je fitness instruktor. On će vam pomoći i objasniti vam osnove vezane uz fitness i samo vježbanje te će vam složiti točan plan vježbanja kako bi ostvarili svoje ciljeve. Ciljevi se razlikuju od osobe do osobe i mogu se odnositi na smanjivanje tjelesne težine, poboljšavanje fizičke kondicije, povećanje mišićne mase i ostalo. Fitness instruktor će pratiti vaš napredak i ukoliko budete slušali njegove savjete i pratili njegov plan, rezultati ne bi smjeli izostati.

Sport fitness

Nema komentara:

Objavi komentar