četvrtak, 21. rujna 2017.

Pripazite na wellness bonton

Kao što u svakodnevnom životu postoji bonton, odnosno pravila kojih bi se trebalo pridržavati, isto je i po pitanju wellnessa. Wellness usluge danas možete zatražiti na raznim mjestima, od posebnih, specijaliziranih wellness centara, do wellness usluga u objektima kao što su toplice, hoteli i slično. Na nekim mjestima ćete tako pronaći napisana određena pravila kojih bi se trebali pridržavati, ali postoje i neke nepisana pravila koja biste svakako trebali poštovati.

Wellness bonton

Preporuka je da svakako svoj tretman rezervirate nekoliko dana unaprijed kako biste dobili zadovoljavajuću uslugu. Prlikom rezervacije tretmana, svakako biste trebali napomenuti ako imate nekih zdravstvenih problema, bolujete od neke bolesti i slično. U tom slučaju će vam osoblje dati savjet o tretmanima koji se nude, odnosno koji bi za vas bili prikladni, a koje bi bolje bilo da preskočite. Osim toga, prilikom rezervacije tretmana možete i napomenuti da li želite muškog ili ženskog terapeuta kako biste izbjegli kasnije neugodnosti. Prije tretmana biste trebali izbjegavati depilaciju i brijanje. Isto tako, ne biste trebali jesti barem dva sati prije tretmana, a niti tog dana piti neke alkoholne napitke. Za vrijeme i nakon tretmana, idealno je konzumirati vodu. Prije nego ulazite u bazen, jacuzzi i na slična mjesta, obavezno se morate istuširati. Za hodanje po wellness centru koristite jednokratne papuče koje ćete tamo dobiti. Budući da su mjesta na kojima se prakticiraju wellness usluge ujedno i mjesta opuštanja i tišine, mobilne uređaje je poželjno ostaviti kod kuće ili u ormariću kako ne biste smetali ostalima.

Wellness paketi i poklon paketi

Mnogi wellness centri pružaju mogućnost kupovine wellness paketa. To su paketi koji sadrže više usluga koje možete iskoristiti u jednom danu ili tijekom nekoliko dolazaka. Često su prilagođeni raznim prilikama pa svatko može odabrati ono što mu najviše odgovara. Primjerice, možete se odlučiti za wellness paket koji je namijenjen smanjivanju opsega tijela i gubitku tjelesne težine pa ćete u njemu dobiti usluge koji će vam u tome pomoći. Isto tako, možete odabrati tretman koji je namijenjen uljepšavanju, opuštanju i slično. Kod takvih paketa, naglasak je na prilagođenosti, odnosno odabiru onoga što vam zanima. Imate li u obitelji nekog tko voli koristiti wellness usluge, a približava mu se rođendan ili ga želite darovati zbog neke druge prilike, wellness poklon paketi će biti odličan izbor. Tako toj osobi možete kupiti već pripremljen paket koji sadrži točno određene wellness usluge ili možete kupiti poklon bon u određenoj vrijednosti. U tom slučaju, osoba može doći u wellness centar i za taj iznos odabrati koje god usluge želi.

Wellness treneri i budućnost

Osobe koje se bave radom u wellness centrima se nazivaju wellness treneri. Danas postoje razni tečajevi u kojima se oni osposobljavaju za izvođenje raznih tretmana i za pomoć osobama koje dolaze na takva mjesta. Naravno, neki se posebno osposobe za točno određeno područje. Tako primjerice, neki se odluče kvalificirati samo za masera i slično. Budući da je wellness sve popularniji u našim krajevima, tako sve više raste potražnja za kvalitetnim radnim kadrom u tom području. Wellness će zasigurno u budućnosti biti još popularniji i traženiji, tako da mnogi stručnjaci smatraju da je to svakako jedno od zanimanja budućnosti. Stoga, ako ste bez posla i već dugo ne možete pronaći posao, razmislite o prekvalifikaciji za neko zanimanje iz wellness sektora. Danas postoje razni tečajevi koji će vas osposobiti za razne djelatnosti iz tog sektora te ćete od toga vrlo vjerojatno imati puno koristi u budućnosti. Wellness se sve više razvija jer su ljudi sve više izloženiji stresu i lošem načinu života. Mnogi zbog toga sve više traže alternativne načine opuštanja, a mnogi su ih upravo pronašli u wellness uslugama koje se danas lako dostupne.

Wellness centar Terme Zreče

Nema komentara:

Objavi komentar