utorak, 10. listopada 2017.

Još više zabave dok trčite uz pomoć tehnologije

Mnogi trkači nisu niti upoznati s činjenicom da postoje i razne aplikacije za trčanje. One vam mogu dati vrlo korisne podatke i pomoći vam u poboljšavanju trčanja. No, isto tako mogu biti i vrlo zabavne te vas na taj način potaknuti na trčanje. Brojni trkači nakon određenog vremena odustanu od trčanja jer im postane dosadno. Pogotovo ako uvijek trče sami. No, čak i ako trčite sami, uz pomoć neke aplikacije za trčanje, dobit ćete neki oblik interakcije s drugim trkačima koji će vas tjerati naprijed, tjerati da se još više trudite.

Interaktivnost i zabavni dio aplikacija za trčanje

Postoje brojne aplikacije na tržištu koje možete instalirati na svoj mobilni telefon i koristiti pri trčanju. Sve što je zapravo potrebno je upaliti aplikaciju prije početka trčanja i ugasiti je na kraju trčanja. A ako prilikom trčanja volite i zastati pa ponekad uslikati neku sliku, aplikacija će i to uzeti u obzir. Budući da aplikacije za trčanje rade na principu lociranja putem GPS-a, točno će zapamtiti gdje ste trčali ili gdje ste uslikali koju sliku. Na kraju trčanja, aplikacija za trčanje će vam pokazati točnu rutu kojom ste trčali te sve važne podatke.

A neke aplikacije za trčanje imaju i mogućnost izrade videozapisa koji pokazuje grafičkim prikazom vaše trčanje, a ujedno i na odgovarajuća mjesta na ruti ubacuje i vaše uslikane fotografije. No, za još veći užitak trčanja u prvi plan je stavljena interaktivnost. Rutu i sve potrebne podatke kojom ste trčali možete putem aplikacija za trčanje podijeliti sa svojim prijateljima, a isto tako možete vidjeti i njihove rute trčanja. Tako možete uspoređivati svoje podatke o trčanju s njihovim, a to često potiče određeni natjecateljski duh, odnosno želju da postignete još bolje rezultate idući put kada ćete trčati. Zato, ako to dosad već nista učinili, isprobajte neke od ponuđenih aplikacija za trčanje i još više uživajte u trčanju.

Nema komentara:

Objavi komentar