srijeda, 4. listopada 2017.

Oprema za profesionalne i amaterske trkače

U trgovinama sa sportskom opremom danas se može pronaći oprema za razne vrsta sportova, a nije izuzetak niti oprema za trčanje. Oprema za trčanje dostupna je profesionalnim i amaterskim trkačima. Profesionalni trkači je kupuju kako bi si pomoću raznih dodataka još više poboljšali sportske rezultate, dok amaterski trkači je kupuju kako bi si olakšali trčanje i učinili ga zanimljivijim. Pojedini proizvodi koje ćete u trgovinama pronaći kao dio asortimana opreme za trčanje nisu namijenjeni isključivo trčanju, već se mogu koristiti i za druge stvari.

Ručni sat za trkače

Vrlo popularan dodatak, pogotovo kod profesionalnih trkača, je posebno dizajnirani ručni sat. To je jedan od onih dodataka koji nije namijenjen samo za trčanje, ali vam pri trčanju može dati mnoštvo korisnih informacija. Na prvi pogled je riječ o potpuno običnom, digitalnom ručnom satu. No, iza toga se krije mnoštvo funkcija zanimljivih trkačima. Prije svega, sat je opremljen GPS sustavom pa pomoću njega može točno izračunavati broj prijeđenih kilometara, brzinu i razne druge podatke. Kasnije se ti podaci mogu iskoristiti za izradu raznih detaljnih analiza koje će pomoći pri planiranju budućih trčanja.

Mjerač otkucaja srca

Oprema za trčanje se sastoji i od raznih dodataka koji mogu vrlo detaljno pratiti i rad srca. Jedan od takvih je i mjerač otkucaja srca pomoću kojeg se mogu detaljno pratiti otkucaji srca te planirati trčanje. Uglavnom se koristi u kombinaciji s nekim od ručnih satova na koji šalje sve potrebne podatke. Pomoću tih podataka se trčanje može dodatno unaprijediti. Naime, trčanje je najefikasnije kada je tijelo u stanju da srce kuca točno određenim tempom. Bez ovakvih uređaja, ne biste mogli znati koliko vam brzo srce kuca pa ne biste ni mogli planirati takvo učinkovito trčanje. No, uz pomoć mjerača otkucaja srca i ručnog sata, možete čak namjestiti i zvučne obavijesti kad niste u tom idealnom rasponu za najučinkovitije trčanje. Pogledajte ponudu ovdje.

Nema komentara:

Objavi komentar