petak, 20. listopada 2017.

Pohorje je mnogim skijašima omiljena destinacija

Slovenija ima vrlo dobar zemljopisni položaj te ima nekoliko zanimljivih planiskih masiva koji su iskorišteni za skijanje. Jedan od popularnijih je svakako Pohorje. Pohorje svake godine privlači veliki broj skijaša, od kojih su neki stalni gosti, a neki dolaze po prvi puta. A često ti novi gosti budu oduševljeni svime što tamo mogu pronaći pa i oni postanu stalni gosti.

Skijanje za razne profile skijaša

Skijanje na Pohorju vrlo je zanimljivo i onima koji već imaju odlično skijaško znanje, ali i onima s nešto manje ili čak bez imalo skijaškog znanja. Naime, Pohorje je poznato po vrlo raznolikim stazama među kojima će svatko naći neke omiljene. Kada je riječ o nekim popularnijim stazama, svakako treba izdvojiti stazu Radvanje. Riječ je o nešto zahtjevnijoj stazi po kojoj se mogu spuštati samo oni s više skijaškog znanja. Jedan kratki dio godine ova staza je zatvorena za javnost zbog toga što se na njoj održava utrka Svjetskog kupa za skijašice, Zlatna lisica. No, čim ta utrka završi, svatko se može okušati u spustu po stazi kojom su koji dan ranije prolazila velika skijaška imena. Staza Radvanje je karakteristična po još jednoj činjenici. Naime, ova staza je kompletno osvjetljena, od samoga početka do kraja pa ćete u ovoj stazi moći uživati i noću. Mnogi skijaši dolaze na skijanje na Pohorju upravo zbog te mogućnosti noćnog skijanja jer im predstavlja jedno posebno iskustvo skijanja. Amateri u skijanju, odnosno oni koji skijaju jedno kraće vrijeme i nemaju još dovoljno iskustva za spuštanje po vrlo zahtjevnim stazama će na Pohorju naći dovoljan broj staza prilagođenih upravo njima. Sve staze su propisno označene te ćete na početku svake staze pronaći sve potrebne informacije o pojedinoj stazi, od njezine duljine, težine i slično. Skijanje na Pohorju ima nešto i za one koji se tek prvi put susreću sa skijanjem i koji će tek po prvi puta stati na skije. Dostupno je nekoliko škola skijanja koje možete upisati kada dođete na odredište ili možete rezervirati školu skijanja i prije dolaska. Školu skijanja vode iskusni skijaši koji će vam u relativno kratko vrijeme pokušati prenijeti dio svojeg znanja kako biste se i sami mogli spuštati po stazama. Za učenje se koriste posebni poligoni i najlakše staze koje se mogu naći na Pohorju.

Skijanje uz neizostavne sadržaje

Skijanje na Pohorju vjerojatno ne bi bilo toliko popularno da nema i dodatnih sadržaja. Prije svega, po cijeloj planini nalazi se veliki broj smještajnih jedinica, od hotela, apartmana, pansiona. Skijaši se tako mogu odlučiti za nešto luksuzniji tip smještaja u vidu hotela gdje će osim samog smještaja dobiti i hranu. Oni koji žele potrošiti nešto manje, mogu izabrati neki od brojnih apartmana. Oni su smješteni na raznim lokacijama, neki dalje, neki bliže od samog skijališta pa prilikom rezervacije smještaja provjerite točnu lokaciju kako kasnije ne bi bilo iznenađenja. Imajte samo na umu da je iz godine u godinu potražnja za smještajnim jedinicama sve veća pa je poželjno smještaj rezervirati i mjesecima unaprijed. Gotovo svi hoteli nude i usluge wellnessa koji je vrlo popularan među skijašima te u tim uslugama mogu uživati gosti hotela, ali i svi ostali, naravno uz nadoplatu. Isto tako, očekuje vas i bogata ugostiteljska ponuda. Dostupno je mnoštvo ugostiteljskih objekata u kojima ćete se moći okrijepiti tijekom dana, bilo da želite nešto popiti ili pojesti. Noćni život je također vrlo zanimljiv na skijalištima pa tako ni Pohorje ovdje ne zaostaje za konkurencijom. Mnogi klubovi organiziraju zabave koje nerijetko potraju do dugo u noć. Skijanje na Pohorju stoga ne podrazumijeva uživanje samo u skijanju, već u mnoštvu ostalih dostupnih sadržaja te je upravo zbog toga Pohorje omiljena destinacija mnogih.

Na Pohorju pronađete i najbolju skijašku školu

Nema komentara:

Objavi komentar