četvrtak, 1. kolovoza 2019.

Mini kuhinje imaju sve što vam treba

Moderan način života mnogo je drukčiji od onog prije sto, dvjesto ili još više godina. Živite li u stanu, teško da ćete se moći pohvaliti prostranim prostorijama. Veća je šansa da ćete pri ureðenju stana morati poslužiti kreativnim trikovima, minimalizmom i inovativnim rješenjima poput mini kuhinje, koje će vam omogućiti istu funkcionalnost kao i uobičajena kuhinja, u mnogo manje kvadrata.

mini kuhinje

Kuhajte i u najmanjim prostorima

Mini kuhinje danas su rješenje za kojim posežu mnogi stanari stanova u renovaciji, kako bi uštedili na prostoru. Današnje mini kuhinje mogu se pronaći čak i u dimenzijama klasičnog ormara za odjeću, no u njima se skriva sve što vam je potrebno u kuhinji – od sudopera, hladnjaka, pećnice i štednjaka, prostora za odlaganje namirnica i posuða pa sve do mikrovalne i nape. Takve mini kuhinje pogodne su pogotovo za male prostore u kojima je integrirano nekoliko prostorija.

Za vikendicu ili studentsku sobu

Klasične mini kuhinje spas su za sve vikendice ili studentske sobe, odnosno sve situacije u kojima ne morate kuhati često i u velikim količinama. Takve mini kuhinje u jedan blok integriraju mali hladnjak, sudoper, štednjak (najčešće s električnim ringovima) te manji ormarić za pohranu. Ovakva rješenja odlična su i za apartmane, jer nude sve najnužnije dijelove kuhinje u jednom, kompaktnom i jednostavnom komadu namještaja.

Na što obratiti pozornost

Bez obzira na koju vrstu mini kuhinje se odlučili, veoma je bitno da prije svega obratite pozornost na kvalitetu izrade mini kuhinje. Iako mini kuhinja možda i neće biti korištena toliko često kao klasična, veoma je važno da je izraðena od kvalitetnih materijala koji su otporni na vodu, visoke temperature i oštećenja. Uz to, provjerite i izolaciju izmeðu hladnjaka i štednjaka, pogotovo ako se nalaze jedno do drugog, jer bi izlaganje visokim temperaturama moglo štetno utjecati na hladnjak tijekom vremena, što je poseban problem ako se u vašoj mini kuhinji ne mogu izmjenjivati pojedini dijelovi.

Nema komentara:

Objavi komentar