ponedjeljak, 4. studenoga 2019.

Odaberite sudoper koji će ispuniti sva vaša očekivanja

Sudoper je jedna od najvažnijih dijelova kuhinje. Uz hladnjak i kombinaciju pećnice i ploče za kuhanje, sudoper čini jednu od tri najvažnije točke u kuhinji. Upravo radi toga, važno je odabrati onaj koji će odgovarati vašim navikama, potrebama, ali i stilu kuhinje koju imate.

sudoper

Prostora za sve

Kod odabira sudopera prije svega je važno posvetiti pozornost na broj korita. Osim jednokoritnih i dvokoritnih, postoje i trokoritni sudoperi kao i oni koji su kombinacija jednog korita i ocjedne ploče. Generalno govoreći, dvokoritni sudoperi najbolja su opcija ako za njih imate dovoljno prostora, jer jedno korito možete koristiti za pranje namirnica, dok vam drugo ostaje slobodno za pranje suða, ruku ili slične poslove. Trokoritni sudoperi još su zgodnija opcija, jer vam omogućavaju da dva veća korita koristite kao i uobičajeno, dok vam srednje malo korito može služiti kao prostor za pranje manjih namirnica, poput bobičastog voća ili pak odmrzavanje hrane.

Odaberite kvalitetan materijal

Osim veličine, kod odabira sudopera takoðer je važno pronaći materijal koji je lijep i jednostavan za održavanje. Klasični inox sudoperi popularni su jer nude najbolji omjer cijene i kvalitete te su otporni na mehanička oštećenja i jake kiseline, no mrlje od vode i ogrebotine na njima se vide gotovo odmah. Sudoperi od kompozitnih materijala često su bolja opcija po tom pitanju, jer lakše skrivaju mrlje od vode te su tvrði, no mogu vas koštati nekoliko puta više od inox sudopera. Uz to, u njima uvijek postoji opasnost od lakšeg lomljenja staklenog i keramičkog posuða.

Dodatci od pomoći

Mnogi sudoperi danas dolaze s dodacima poput cijedila ili pak poklopaca za sudoper koji se mogu koristiti kao daska za rezanje. Ovakvi dodaci odlična su ideja ako u svojoj kuhinji nemate mnogo mjesta. Pomoći će vam uštedjeti prostor i omogućiti da površinu sudopera koristite na više različitih načina, već prema potrebi. Potražite svoj idealan sudoper u trgovinama Harvey Norman.

Nema komentara:

Objavi komentar