srijeda, 26. veljače 2020.

Dobre košarkaške tenisice olakšavaju igru

Košarka je jedan od sportova koji je veoma popularan danas, bilo da se radi o amaterskoj igri u slobodno vrijeme ili nešto ozbiljnijem treniranju. Sve što vam treba za košarku je par kvalitetnih košarkaških tenisica koje će vam pružiti zaštitu od ozljeda i potporu stopalu.

košarkaške tenisice

Ugodne tenisice za bolju igru

Košarka je brz sport u kojemu ima mnogo skokova, okreta, trčanja i naglih promjena smjera, pa bi košarkaške tenisice koje se koriste trebale odgovarati takvom tipu sporta. Upravo zbog mnoštva naprezanja i brze igre vrlo brzo ćete moći primijetiti ako vam košarkaške tenisice ne odgovaraju. One neprikladne tenisice mogu vas usporiti i uvelike utjecati na kvalitetu vaše igre, pa je jako važno da za sebe odaberete samo najbolje. Košarkaške tenisice prilagodite svojoj poziciji u timu i vašem osobnom stilu igre. A ako niste sigurni potražite tenisice koje su nešto univerzalnije i prilagođene različitim mjestima u timu, barem za prvo vrijeme. Ponudu košarkarskih tenisica potražite na hervis.hr.

Tipovi tenisica

Prema stilu, postoje tri vrste košarkaških tenisica – niske, srednje i visoke. Niske košarkaške tenisice najbolje su za nagle pokrete i više brzine. Ne nude potporu u gležnju pa nude više fleksibilnosti u tom predjelu i najbolje su za igrače kojima je važna brzina. Srednje košarkaške tenisice podržavaju gležnjeve, ali ih ne ograničavaju, pa su najbolje za igrače koji traže stabilnost i brzinu. Visoke košarkaške tenisice nude najviše potpore gležnjevima, pa nude stabilnost i snagu.

Stabilnost i ravnoteža

Osim potpore gležnju, košarkaške tenisice moraju nuditi i sigurnost, stabilnost i fleksibilnost stopalu. Fleksibilnost je pogotovo bitna, jer osigurava igračima mogućnost da se brzo i okretno kreću tijekom igre. Dobra potpora stopalu također je važna kako bi igrač bio stabilniji. Osim što može uzrokovati padove i lakše izbacivanje iz ravnoteže, nestabilne tenisice mogu uzrokovati i ozljede. Upravo radi toga važno je odabrati košarkaške tenisice koje odgovaraju tipu stopala koje imate, kako biste tijekom igre bili što sigurniji od ozljeda.

Nema komentara:

Objavi komentar