petak, 21. veljače 2020.

Muške tenisice najbolje za sport

Kako biste se bez brige mogli baviti sportom, veoma je važno da imate tenisice koje odgovaraju sportu kojim se bavite, ali i tipu stopala koje imate. Dobra podrška vašem stopalu tijekom treninga ključna je kako biste trenirali efikasno i sa što manje šanse da se ozlijedite.

muške tenisice

Birajte prema tipu aktivnosti

Muške tenisice moguće je pronaći u zbilja velikom broju tipova – ipak, pričamo li o sportskim muškim tenisicama, onda je najvažnije pronaći tip koji odgovara aktivnosti kojom se bavite. To je pogotovo važno ako trenirate često i naporno, jer krive muške tenisice za određene sportove mogu uzrokovati dodatne ozljede, ali i brzo trošenje i raspadanje nakon kraćeg vremena korištenja. Tenisice za aktivnosti poput trčanja dizajnirane su tako da amortiziraju udarce tijekom trčanja, no nisu otporne na nagle promjene smjera, kao što je to normalno u sportovima poput košarke, rukometa i pogotovo tenisa. S druge strane, muške tenisice za te sportove nisu najbolje za sportove poput nogometa, u kojima je dobro prianjanje uz površinu i smanjenje mogućnosti za proklizavanjem veoma bitno za pojednostavljivanje kretanja.

Tip stopala i tenisice

Muške tenisice moraju se također birati i prema tipu stopala koje imate. Stopalo može biti spušteno, podignuto ili neutralno – sretnici koji imaju neutralno stopalo muške tenisice trebaju birati samo prema udobnosti. Visoko stopalo traži mušku tenisicu koja će dodatno poduprijeti sredinu stopala i smanjiti pritisak na vanjski dio stopala, a tenisice također moraju biti veoma fleksibilne. S druge strane, za niska stopala potrebna je tenisica koja pruža stabilnost tijekom bavljenja sportom i sprječava dodatne napore zglobove koji mogu rezultirati uganućima. Također je važno napomenuti da tenisice trebate birati i po spolu. Muškarci i žene tijekom bavljenja sportom pritisak vrše na različite dijelove stopala, što je uzeto u obzir tijekom dizajniranja tenisica. Stoga, uvijek potražite onaj odgovarajući model kako biste bili sigurni od ozljeda.

Nema komentara:

Objavi komentar