subota, 15. veljače 2020.

Uživajte u ugodnosti doma uz klima uređaj

Dolaskom vrućih ljetnih mjeseci, mnogi od nas će spas od žege potražiti u zatvorenom prostoru. Ipak, kako se temperature dižu vani, tako sve toplije postaje i unutra. Uz svo prozračivanje i najbolju volju, ponekad je nemoguće sniziti neugodne temperature u prostoru. Tu na scenu stupaju klima uređaji, koji će vas u trenu rashladiti.

Pravi tip za vaš prostor

Postoji više vrsta klima uređaja – svaki ima svoje pozitivne i negativne strane. Fiksni klima uređaji savršeno su dugotrajno rješenje za svaki prostor, no važno je na umu imati kako je za njihovo postavljanje potrebno obaviti neke građevinske radove, koji mogu predstavljati problem živite li prostoru koji ne možete mijenjati na taj način. Upravo radi toga, mobilni klima uređaj i posljednjih nekoliko godina postali su veoma popularni. Iako su manje energetski učinkoviti, hlade i griju slabije od fiksnih klima i imaju ograničen broj dostupnih funkcija, mobilne jedinice klima uređaja ne traže bušenje zidova i imaju prihvatljivu cijenu. Na kraju, ako ste spremni na veće radove kod montaže, tu su multi-split klima uređaji u kojima je na jednu vanjsku jedinicu moguće spojiti više unutarnjih, čime možete hladiti cijeli dom.

klima uređaj

Odaberite pravu snagu

Snaga klima uređaja kod nas se mjeri u kilovatima te najčešće iznosi između 2,5 kW i 3,5 kW, iako se klima uređaji mogu pronaći u snazi i do 14 kW. Ipak, u Europi je također moguće pronaći i klima uređaje u kojima se snaga klima uređaja označava u BTU. Za odabir klima uređaja prave snage, potrebno je uzeti u obzir nekoliko stvari, prije svega veličinu prostora u koji se onpostavlja. U obzir je također potrebno uzeti i koliko je ljudi u prostoru, ali i radi li se o radnom prostoru u kojemu će se odvijati mnogo aktivnosti ili pak prostoru za odmor i opuštanje. Položaj prostora i izolacija također igraju veliku ulogu, a potrebno je razmisliti i o tome hoće li se prostor samo hladiti ili i grijati klima uređajem.

Nema komentara:

Objavi komentar