ponedjeljak, 2. kolovoza 2021.

E bicikli za brz i učinkovit način kretanja


Bicikliranje je u posljednje vrijeme postalo jedan od najučestalijih načina kretanja brojnih ljudi jer biciklisti postižu brzinu koja je nekoliko puta veća od brzine pješaka pri čemu se troši puno manje energije. Isto tako bicikliranje je vrlo ekonomično jer se bicikl pokreće pedaliranjem, dakle bez trošenja bilo koje vrste goriva.
Traženje parkinga također je jedan od svakodnevnih izazova svih ljudi, a bicikli i tu rješavaju problem jer ih je moguće parkirati bilo gdje. Posebno popularni u posljednje vrijeme postali su e bicikli koje sve češće viđamo na gradskim ulicama.




Što su zapravo e bicikli

E bicikli su bicikli s baterijom i motorom koji biciklistu pomažu u svladavanju uspona. E bicikl posebno su popularniji kod starijih biciklista kojima je omogućeno brže i lakše kretanje s jedne točke do druge. Najpopularniji su na području Europe, no moguće ih je pronaći i u drugim dijelovima svijeta gdje također doživljavaju svoju ekspanziju. A posebno kada je riječ o gradskim e biciklima koji svojim performansama olakšavaju svakodnevno kretanje svojih korisnika, uvodeći svijet u novo razdoblje biciklizma.

Prednosti e bicikala

Osim što se starije stanovništvo odlučuje za kupnju i korištenje e bicikala, velik je broj i mladih koji se odlučuju na ovaj korak. Motivacija mladih za kupnju e bicikla je različita, a samo neki od motiva su:
• Održavanje koraka sa strastvenim biciklistima u svom okruženju
• Želja za savladavanjem brdovitih ruta i ruta koje su pune zavoja
• Zabava i održavanja kondicije te unaprjeđenje vlastitog zdravlja
• Olakšano putovanje na posao
• Želja za smanjenjem emisije ugljičnog dioksida
• Spontano i zabavno održavanje kondicije tijekom odlaska na posao ili obavljanja svakodnevnih obveza
• Želja za odabirom alternative automobilu koji je vrlo često, posebno u gradskim vožnjama, neekonomičan kako u financijskom tako i u ekološkom smislu
• Želja za izbjegavanjem višeminutnog traženja parkirnog mjesta, posebno u centru grada
Kojim god motivom i razlogom bili motivirani, kupnja i korištenje e bicikla vrlo brzo će se pokazati kao odlična odluka. Istovremeno ćete zabavljati, održavati kondiciju i bez stresa putovati s jedne lokacije na drugu, ne šteteći okolišu.

Nema komentara:

Objavi komentar