utorak, 29. studenoga 2011.

„Ako imaš tijelo, onda si sportaš,“ kaže Nike

Nike je osnovao inovator Bill Bowerman
Bill Bowerman, jedan od osnivača tvrtke Nike, je prije mnogo godina zapazio kako čovjek u sportu  ima beskrajni potencijal. Bowerman je bio cijenjeni trener atletike na Sveučilištu u Oregonu, koji je stalno tražio načine da svojim sportašima omogući konkurentsku prednost. Eksperimentirao je s različitim trkaćim površinama, osvježavajućim pićima i najvažnije, tenisicama. Njegove inovacije bile su ignorirane sa strane, u ono doba priznatih proizvođača tenisica, pa je Bowerman odlučio izrađivati svoje.
Bill Bowerman

Bowermanova ostavština

1972. godine, kada je stvoren Nike, tvrtku je pokretalo isto razmišljanje koje danas inspirira nove generacije Nike zaposlenika. To je uvjerenje, da se svaki proizvod može prilagoditi sportašu, da bi postizao najbolje rezultate. Nike hoće nastaviti Bowermanovu ostavštinu inovativnog razmišljanja, kako bi razvijao proizvode koji će pomoći sportašima svih razina sposobnosti da dosegnu svoj puni potencijal. Nike je također vlasnik poznatih firmi kao što su Converse, Inc., Nike Golf i Umbro Ltd., preko kojih širi svoju ponudu.
Nike logo

Nike zapošljava oko milijun ljudi

Dok je Beaverton, gradić u Oregonu rodno mjesto tvrtke, Nike danas posluje u više od 160 zemalja diljem svijeta. Preko dobavljača, trgovaca i drugih pružatelja usluga, Nike danas posredno ili neposredno zapošljava oko milijun ljudi. To uključuje i više od 35.000 zaposlenih u tvrtki Nike, koji rade na šest kontinenata. Svaki od njih daje svoj doprinos, da bi Nike ispunio svoje poslanstvo: donijeti inspiraciju i inovativnost do svakog sportaša na svijetu.

Nema komentara:

Objavi komentar