ponedjeljak, 25. svibnja 2015.

Brooks sa vama i na utrkama

Postoje ljudi, koji svake toliko na svoje noge stave neke tenisice, pa odu malo u prirodu, naprave koji malo brži korak i tako prođe njihov trening trčanja – ništa ozbiljno. A na drugoj strani imamo one, koji bez trčanja ne mogu, koji za ovaj sport žive i treniraju ga svakog dana, možda čak i dva puta na dan. Takvi trkači više ili manje to rade sa razlogom, da bih svake toliko na utrkama poboljšali svoje vrijeme na deset kilometara, na polu-maratonu, maratonu ili na kakvoj drugoj dužini.



Da bih svi ti trkači mogli na utrkama biti što bolji, potrebne su im dvije stvari – kao prvo, jako puno tvrdog i kvalitetnog treninga, a pored toga i kvalitetna sportska oprema, bez koje se praktički niti jedan trening ne bih mogao odraditi. Ako se za trenutak zaustavimo kod treninga – trkači, koji žele na utrkama biti među prvima, moraju više ili manje trenirati svaki dan, ako pak žele biti stvarno top, znači najbolji u državama ili još šire, potrebna su im dva treninga u danu. Zbog svih tih treninga, jako je bitno i to, što nose na sebi – kao prvo, potrebne su im jako dobre tenisice, a jedne takvih su na primjer od tvrtke Brooks, a odmah nakon toga i sva ostala oprema, koju na primjer ta tvrtka izrađuje – majice, kape, trenirke, torbe i sve ostalo, što svakome treba. Naravno, oprema za treninge i utrke nije jednaka – kao prvo, najveću razliku možemo primijetiti baš kod tenisica – one za treninge su nekoliko teže, malo su deblje i puno bolje blažene – kao takve su puno udobnije i dobro utječu na noge.

A kad dođe utrka, onda je potrebno odraditi sve maksimalno, onda nema prostora za teške tenisice, već moraju one biti što laganije, tamo isto tako nema prostora za udobnost, već je tu bitna samo brzina – baš takve tenisice za treninge i za utrke imaju i kod Brooksa – ako nemate pojma koje su koje, predlažemo, da malo provjerite u većim trgovinama ili pročitate njihovu stranicu – kad kod tenisice vidite oznaku „race“, to vam znači, da ćete sa njom trčati brže i ona je napravljena za utrke – a sada na trening, kako bih bili na utrkama što brži.

Nema komentara:

Objavi komentar