četvrtak, 24. rujna 2015.

Baldrijan, zdravilna rastlina

Baldrijan je lahko uporabna zdravilna rastlina . Človeku baldrijan koristi. V prehrani je zelo pomembno, da je baldrijan v pravi količini. Primeri, ko je baldrijan v prehrani v pripomogel k boljšemu počutju so že dolgo znani. Težave si človek na drugi strani povzroča na razne načine. Učinkovine, katere nudi baldrijan so različne. V nekaterih primerih baldrijan pripomore k splošno boljšemu počutju z pomiritvijo.



Obstajajo pa primeri, ko gre za redkejše in manj znane učinke. Zdravstveno dognanih stranskih učinkov ni oziroma niso znani. Ker stranski učinki niso povsem dognani velja v nekaterih primerih uporabo odsvetovati. Tak primer je nosečnost. Dobro počutje je v veliki meri odvisno od tega kaj zaužijemo. Poleg same količine je pomembna tudi kakovost živil. Seveda pa je tudi čas zaužitja pomembne. Človek si vsak po svoje oblikuje svojo prehrano. Poleg kakovosti in količine je pomemben tudi čas zaužitja. Velikokrat pride prav na račun kakovosti, količine in časa prehrana do določenih težav. Ter temu primerno večjih ali manjših posledic in raznovrstnih težav. Načeloma se vsak dan začne z zajtrkom. Najbolje je, da zajtrk pripravimo pred začetkom dnevnih aktivnosti. na ta način se organizem oskrbi z vsem potrebnim. Težave zaradi izpustitve zajtrka ali nekakovostnega zajtrka so lahko zelo različne. Organizem brez ustreznih zalog hrane ne more pravilno delovati. Problem lahko tudi predstavlja neenakomerno prehranjevanje. V primeru, da kakšnega od obrokov izpustimo, to pomeni, da smo v določenem delu dneva premalo nahranjeni, v drugih delih dneva pa preveč prehranjeni.

Kar v enem primeru pomeni, da organizem nima dovolj učinkovin za pravilno delovanje. V drugem primeru pa organizem ima preobilje učinkovin. Tako se lahko zgodi, da namesto z pravilno oskrbo, deluje pri presnovi odvečnih snovi. Težave lahko privedejo do obolenj ali drugih zdravstvenih težav. Zato je zelo pomembno, da se zavedamo kaj baldrijan nudi , ter vse dobre učinke prenesemo v naše življenje.

Več o tem

Nema komentara:

Objavi komentar