petak, 18. rujna 2015.

Na kakav način najbolje je očistiti parket?

Dali ste i vi jedan od onih, koji nemaju sreće u životu, pa moraju svoj stan čistiti sami, umjesto, da bih to radila neka čistačica? Da vas malo smirimo - rijetki su takvi ljudi, koji imaju toliko novca, pa zato radije razmišljajte sami, kako što bolje počistiti vaš dom i sve ono što se nalazi u njemu. Pored brisanja prašine, pranja posuđa i ostalih stvari, jako je bitno, kako čistite vaše podove u stanu, a pogotovo to vrijedi za one, koji imaju u svom domu parket, koji je jako osjetljiv i potrebno je jako paziti, kako i što sa njime radite, da ga ne oštetite! 



Za početak je ovdje sigurno hodanje po njemu - nikako nemojte na njega sa cipelama, a pogotovo ne, sa blatnim i prljavim ili možda čak punim nekom kamenja. Na takav način možete jako brzo nanijeti neka oštećenja, koja bi tamo mogla ostati za uvijek. Isto tako morate paziti, kad kupujete usisavač, da je primjeran za usisavanje parketa - ako nećete kupiti takvog, može vam se jako brzo dogoditi, da ce vaše podne obloge biti pune nekih uzoraka, koje ni najmanje niste htjeli - a da bih sve to uklonili, potreban je novac, vrijeme i puno radnih dana! A što je jako važno, obnoviti paket nećete moći sami, već će vam morati pomoći razni majstori, a sve to košta! Ako idemo dalje, jako je bitno i pranje vašeg poda - to ne radite prečesto i naravno, pazite sa čime to radite.

Postoje mnogi univerzalni deterđenti, koji su najviše puta jako jeftini, ali oni nisu najbolji, jer su prejaki i sa svakim pranjem uništavaju vaš pod. Nabavite deterđent, koji je samo za čišćenje onoga što želite, te čete tako najbolje znati što imate i čemu to služi. Samo na takav način vaš će dom još dugo vrijeme blistati i podovi će biti kao novi. Ako ćete sve raditi ako morate, uštedjeti ćete puno novca, a i vaš će dom biti lijep!

http://floor-experts.rs/parketi

Nema komentara:

Objavi komentar