četvrtak, 26. studenoga 2015.

Kolesarstvo, zanimiv šport

Kolesarstvo je zanimiv šport . Zanimiv šport je kolesarstvo, ker se okolica z vsakim novim kilometrom spreminja. Zato kolesarstvo tudi privlači veliko število oseb. Samo kolesarstvo je danes v marsičem drugačno kot v preteklosti. V preteklosti je kolesarstvo predstavljalo mobilnost. Ljudje so se s kolesi prevažali po vsakdanjih opravkih, hodili so na zabave ter uporabljali kolo v vsakdanjem življenju tako kot danes uporabljamo avtomobile. Danes je za razliko kolesarstvo predvsem domena rekreacije.



V bolj razlitih deželah pa predstavlja učinkovito prevozno sredstvo predvsem v urbanih okoljih. Seveda je temu primerno tudi urejena infrastruktura, da aktivnost poteka varno in udobno. V teh okoljih se zavedajo, da s tem naredijo dve veliki pridobitvi. Ljudje se gibajo, kar pomeni, da jim to koristi zdravju in njihovemu počutju. Posledično je v družbi manj bolezni in težav, ki so posledica premalo aktivnega gibanja prebivalstva. S tem odpade tudi manj javnega denarja za zdravljenje teh težav. Ki so posledica zelo preproste, vendar pogoste napake človeštva. V manj razvitih deželah je razvoj bolj stihijski, ljudje so prepuščeni sami sebi oziroma posameznikom, kateri željo spremeniti okolico in družbo v skladu z načeli bolj razvitih delov sveta. Zdrav šport je v tem primeru povezan s koristnim naporom. Prinaša pa lahko lepe prihranke na letni ravni, če se človek tega poslužuje ter uporablja. Za sam šport načeloma ni potrebno veliko. Tudi nima nobenega smisla v začetku veliko investirati. Večina ljudi ima kolo ali celo več koles v svoji lastnini.

Kar pomeni, da je lahko za začetek že dovolj dobro. Kvečjemu je potrebno kakšno vzdrževanje, ki izboljša samo stanje ter poveča varnost in uporabnost. Večinoma pa lahko preprosto sedemo na kolo in se začnemo ukvarjat z lepim športom. V prihodnosti, ko bomo sposobni večjih razdalj, se lahko odločimo za nakup novega ali rabljenega. Predvsem pa boljšega in večjim aktivnostim primernega kolesa. Kolesarstvo navdušuje vse generacije.

http://www.hervis.si/kolo

Nema komentara:

Objavi komentar